flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання "круглого столу"

09 жовтня 2014, 18:14
У господарському суді міста Києва 9 жовтня 2014 проведено «круглий стіл» на тему: «Проблемні питання розгляду справ, пов’язаних із розрахунками за енергоносії та енергоресурси».

Засідання круглого столу відбулося за участю представників суддівського корпусу: Паламаря П.І., Отрош І.М., Сташківа Р.Б., Літвінової М.Є., Омельченка Л.В., а також представників-учасників від: ПАТ «Центренерго», ПАТ «Київенерго», ДП «Енергоринок», ПАТ «АК «Київводоканал», ДП «НЕК «Укренерго», ТОВ «Євро-Реконструкція» (Дарницька ТЕЦ), ТОВ фірми «Технова», Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, ПАТ «Укпгазвидобування», Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг.

Захід відкрив заступник голови господарського суду Паламар П.І., який виступив із привітанням присутніх з професійним святом. Регламент зустрічі мав вигляд полемічного діалогу. Учасники мали змогу завчасно сформулювати проблематичні питання та ставити їх протягом дискусій. Суддями були надані відповіді на всі поставлені питання, частина з яких вирішена, а інша – вимагає додаткової зустрічі.

Підсумовуючи, висвітленими стали актуальними питання: банкрутства підприємств паливо-енергетичного комплексу в зоні АТО; нарахування пені та інфляційних втрат за неможливість виконання договорів поставки енергоресурсів, які знаходяться в зоні АТО; відшкодування заборгованості за холодну воду, що використовується для підігріву.
 
За результатами обговорення учасниками були запропоновані шляхи щодо вирішення нагальних питань у сфері розрахунків енергоносіїв та енергоресурсів.