flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду справ суддею Бондаренко-Легких Г.П.

14 квітня 2022, 17:29

1) Щодо розгляду справ в загальному позовному провадженні:

Справи, що перебувають в на розгляді  в загальному позовному  провадженні судді Бондаренко-Легких Г.П., судові засідання  по яким були призначені та  мали відбуватися з 24.02.2022 по 29.03.2022 року, не розглядалися через напад на Україну та початок повномасштабної війни Росії на території суверенної держави Україна та неможливість забезпечити  безпеку учасників судового процесу під час судового засідання.

Всіх учасників судових процесів буде повідомлено ухвалами-викликами в порядку статей 120-121 Господарського процесуального кодексу України про визначення  дати судових засідань в загальному позовному провадженні, які переважно будуть надсилатися засобами електронного зв’язку та сторони будуть повідомлятись телефонограмами (орієнтовний час призначень судових засідань – червень 2022).

Щодо позовних заяв, які надходять до суду та мають відповідно до вимог Господарського процесуального кодексу України розглядатися в загальному позовному провадженні, то суд просить сторін для належного повідомлення про дату судового засідання повідомити  надіслати актуальну електронну пошту та засоби телефонного зв’язку, для  належного повідомлення сторін. Після надходження таких заяв, справи будуть призначатися до розгляду в судовому засіданні (Прошу для забезпечення збереження життя та здоров’я учасників судового процесу подавати клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції за допомогою програми EASYCON).

Орієнтовний час, на який може бути призначено судове засідання в загальному позовному провадженні, враховуючи воєнний стан та  відсутність можливості повідомлення сторін засобами поштового зв’язку (необхідність  встановлення електронних адрес та  зібрання заяв про розгляд справ дистанційно засобами відеоконференцзв’язку) – червень 2022 року.  

Для належного повідомлення учасників процесу, наполегливо просимо учасників судового процесу, які не зазначили своїх електронних адрес  та засобів телефонного зв’язку в заявах до суду,  ТЕРМІНОВО повідомити такі засоби електронного зв’язку на адресу: inbox@ki.arbitr.gov.ua з зазначенням номеру справи та прізвища судді, в провадженні якого перебуває справа.

За умов подання всіма учасниками справи заяв про її розгляд за письмовими документами без проведення судового засідання, судове рішення в загальному позовному провадженні може бути ухвалене без особистої участі представників учасників справи.

У разі, якщо  сторони бажають забезпечити явку своїх представників в судове засідання, рекомендуємо подати клопотання про слухання справи за допомогою програми EASYCON в режимі відеоконференції, і після надходження таких заяв судом буде забезпечена можливість слухання справи  в зазначеному режимі.

 2) Щодо розгляду справ в спрощеному позовному провадженні:

Всі справи в спрощеному позовному провадженні, без виклику представників сторін, розглядаються в визначеному процесуальним законодавством порядку після надходження заяв по суті справи  в електронному вигляді за  електронною адресою суду inbox@ki.arbitr.gov.ua. чи засобами поштового зв’язку.

Суддею будуть враховуватися об’єктивні труднощі щодо надсилання  таких заяв та поновлюватися процесуальні строки  на їх подання.

Інформацію щодо   справ, по яким винесено рішення суддею може бути отримано через сайт  суду на сторінці соціальної мережі Facebook чи/та на сайті суду (розділ новини)  або зателефонувавши за номером телефону  044 278-86-92.

Дякую за розуміння!