flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Документообіг суду за перший квартал 2022 року

11 квітня 2022, 12:51

Документообіг суду за перший квартал 2022 року

Українська економіка останнім часом зазнала значних потрясінь, як і всі ми. Агресивна війна, розв’язана російською федерацією проти України, позбавила велику кількість осіб можливості безперешкодно та в повній мірі скористатись своїм правом на звернення до суду через їх участь у забезпеченні функціонування критичної інфраструктури, або через вступ до лав Збройних Сил України, територіальної оборони та добровольчих воєнних формувань, а також через неможливість прибути до суду у зв’язку з небезпекою для життя та здоров’я, що, як наслідок, зумовило зменшення показника надходження до суду позовних заяв.
З початку вторгнення ворожих військ на територію України судді Господарського суду міста Києва та працівники апарату не залишились осторонь та у вільний від роботи час долучаються до волонтерства та допомогають Збройним Силам України й територіальній обороні.
Деякі з працівників суду були вимушені покинути свої домівки в населених пунктах, які перебували під окупацією.
Разом з тим, незважаючи на всі труднощі і перешкоди, Господарський суд міста Києва працює та виконує покладені на нього функції органу судової влади. Так, кількість зареєстрованих судом позовів станом на 5 квітня досягла позначки 3000. У той же час загальна кількість документів, отриманих судом у першому кварталі 2022 року становить – 33739.