flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

26 листопада 2021, 16:28

1.  Відкрите звернення Ради суддів України до Президента України щодо кадрового дефіциту у судах 

https://bit.ly/312tSF0

 

2.  29 листопада відбудеться презентація нового Висновку КРЄС про еволюцію судових рад 

29 листопада 2021 року о 10:00 за участі членів Вищої ради правосуддя відбудеться засідання круглого столу, під час якого буде презентовано новий Висновок КРЄС № 24 (2021 р.) про еволюцію судових рад та їхню роль у незалежних і неупереджених судових системах. 

https://bit.ly/3lcDq7F

 

3.  ВРП продовжує вживати заходів для початку роботи Конкурсної комісії з обрання членів ВККСУ


З метою залученням фахових працівників секретаріату Вищої ради правосуддя до організації належної роботи Конкурсної комісії з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України ВРП внесла зміни до штатного розпису секретаріату Ради. Вказані зміни будуть діяти з 1 грудня 2021 року. 

https://bit.ly/3CUKZpy

 

4. Засідання Консультативної ради голів судів при ВРП: Під гаслом єдності судової влади 

24 листопада 2021 року відбулось засідання Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя, яке проходило у приміщенні Київського апеляційного суду. Цей захід вже п’ятий рік поспіль об’єднує представників сфери правосуддя задля налагодження ефективної взаємодії, сприяє донесенню думки колективів судів через ВРП до інших суб’єктів державної влади, а також, безсумнівно, є дієвим майданчиком для формування єдиної позиції вирішення проблем, які виникають в судочинстві. 

https://bit.ly/311EcNW

 

5. У «Голосі України» оприлюднено перелік кандидатів на посади членів ВРП для обрання XIX позачерговим З’їздом суддів України 

Відповідно до частини шостої статті 9 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» у газеті «Голос України» від 25 листопада 2021 року № 223 (7723) оприлюднено перелік кандидатів на посади членів ВРП для обрання XIX позачерговим З’їздом суддів України, який відбудеться 22–23 грудня 2021 року. 

https://bit.ly/3DVw6od

 

6. ВРП продовжує працювати, незважаючи на всі перепони, – Олексій Маловацький 

Про це наголосив виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький під час засідання Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя, присвяченого обговоренню актуальних питань діяльності судів та реформування законодавства про судоустрій і статус суддів. 

https://bit.ly/3CXqAQR

 

7. Антикорупційна програма Вищої ради правосуддя на 2021–2025 рокиотримала погодження Національного агентства з питань запобігання корупції. 

https://bit.ly/3DWwLpE

 

8.  Верховний Суд опублікував огляд практики ЄСПЛ за серпень – вересень 2021 року 

https://bit.ly/3nSIq34

 

9. Щотижневий огляд рішень, ухвалених Верховним Судом (за період із 15 по 19 листопада 2021 року) 

https://bit.ly/3lan0gd

 

10. ВС роз’яснив порядок задоволення забезпечених вимог кредиторів після спливу 170 днів з дня введення процедури розпорядження майном

Із цією та іншими правовими позиціями Верховного Суду можна ознайомитися в Базі правових позицій Верховного Суду – lpd.court.gov.ua/login

https://bit.ly/3nWMH5P