flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Девіз Дня охорони праці - 2021: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР»

28 квітня 2021, 16:44

28 квітня є Всесвітнім днем охорони праці. В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається відповідно до Указу Президента України №685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня. 

Цього року Україна відзначає 15-ту річницю Дня охорони праці та долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці, яка проводиться у 2021 році під девізом: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР». 

Метою заходу є привернення уваги на важливості зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду у сфері праці, адже цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя людини! 

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. 

З метою зменшення і попередження поширення COVID-19 на робочому місці, Господарський суд міста Києва  здійснив ряд організаційних заходів, спрямованих на поліпшення рівня охорони праці, а саме: 

  • придбані та встановлені в службових приміщеннях бактерицидні лампи – рециркулятори РЗТ 300, бактерицидні лампи ЛБК 300, стаціонарні дозатори з антисептиком на входах до корпусів суду;

  • на вході у корпус Б, де знаходяться зали судових засідань є дезінфікуючий килим; 

  • розроблений «План графік проведення навчань з питань охорони праці на 2021 рік»; 

  • проведене обстеження території та службових приміщень суду з питань додержання вимог охорони праці в рамках підготовки до весняно-літнього періоду; 

  • щоденно здійснюється обробка дезінфікуючими засобами місця загального користування: дверних ручок, перил, телефонів та інших поверхонь у приміщенні суду; 

  • службові приміщення забезпечені засобами дезінфекції рук; 

  • працівники суду забезпечуються необхідними засобами індивідуального захисту; 

  • розміщені рекомендовані інформаційні матеріали про небезпеку захворювання на COVID-19.

                                   

 

У зв’язку зі змінами у законодавстві у Господарському суді міста Києва переглянуті та затверджені ряд інструкцій та положень, необхідних для забезпечення належного стану охорони праці.