flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

02 квітня 2021, 16:45

1.  Медіавідкритість судів України: ВРП підтримала проведення щорічного опитування

Представників комунікаційних команд судів запрошено взяти участь в опитуванні. Заповнити анкету можна за посиланням: http://bit.ly/3rKp53C 

https://bit.ly/3sPU7aU

 

2.  Триває робота над пропозиціями щодо вдосконалення господарського законодавства 

31 березня 2021 року відбулось засідання робочої групи ВРП з питань реформування господарського процесуального законодавства. 

https://bit.ly/3mdub6B  

 

3.  ВРП погодила перерозподіл бюджетних видатків між судами для забезпечення обов’язкових виплат працівникам апаратів судів 

З метою забезпечення рівномірного розподілу бюджетних коштів для виплати обов’язкових складових заробітної плати працівникам апаратів судів Вища рада правосуддя погодила перерозподіл бюджетних видатків державного бюджету між територіальними управліннями Державної судової адміністрації України (щодо місцевих загальних судів) та судами за рахунок бюджетних асигнувань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України та територіальних управлінь ДСА України. 

https://bit.ly/3wlmVtU

 

4.  Дайджест судової практики Верховного Суду у справах, пов’язаних із виконанням кредитних зобов’язань

У дайджесті зібрано найважливіші правові позиції, сформовані ВП ВС, КЦС ВС та КГС ВС за весь час роботи. 

https://bit.ly/2OkckOW

 

5.      ​У Верховному Суді обговорили актуальні питання розвитку законодавства в сфері ІВ

31 березня 2021 року з нагоди 30-річчя створення господарських (арбітражних) судів України відбувся круглий стіл «Інтелектуальна власність: розвиток законодавства та еволюція господарського судочинства», організований Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду у співпраці з проєктом Ради Європи «Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя». 

https://bit.ly/39AjE0j

 

6.  Судді Верховного Суду розповіли про інститут правочину та практику ВС у цивільному й господарському судочинстві 

Судді Касаційного господарського та касаційного цивільного судів у складі Верховного Суду виступили спікерами на онлайн-практикумі «Інститут правочину: юридична доктрина та практика Верховного Суду у цивільному та господарському судочинстві», організованому журналом «Право України» і юридичним порталом «Ratio decidendi». Захід відбувся 26 березня 2021 року.

Із презентаціями та відео заходу можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3rI7Dw0

 

7.  Судді ВС та експерти обговорили актуальні питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень 

26 березня 2021 року судова палата для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС та Національна школа суддів України спільно провели круглий стіл «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень: новітня практика Верховного Суду». 

https://bit.ly/3fCaX9E

 

8. Дайджест правових позицій Великої Палати Верховного Суду за січень – лютий 2021 року 

https://bit.ly/31HLjrC