flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

09 березня 2021, 15:22

1. Звернення Ради суддів України до Українського народу та органів державної влади України

4 березня 2021 року відбулося позачергове засідання Ради суддів України, під час якого було ухвалено звернення Ради суддів України до Українського народу та органів державної влади України. 

http://bit.ly/30tcaHw  

 

2.  Формування ВККС України у стислі строки є цілком реальним, – Андрій Овсієнко 

Після ухвалення відповідного закону та набрання ним чинності ВРП, маючи відпрацьований алгоритм дій, здатна оперативно, в межах трьох місяців, сформувати Вищу кваліфікаційну комісію суддів України за умови своєчасного делегування міжнародних експертів до складу Конкурсної комісії з питань доброчесності. 

http://bit.ly/3qwAYsq

 

3.  Олексій Маловацький: Реформи сектору правосуддя мають бути системними та комплексними 

Через недофінансування судової влади суди втрачають можливість якісно здійснювати судочинство, а громадяни позбавляються доступу до правосуддя. На цьому наголосив заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький у своєму виступі під час п’ятого фахового обговорення в межах Національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи». 

 http://bit.ly/3rv698R  

 

4.  У Верховному Суді відбулася зустріч Голови ВС Валентини Данішевської та Голови РСУ Богдана Моніча з послами G7 

На зустрічі йшлося про результати діяльності судової системи у 2020 році, про виклики, що стоять перед судовою владою у зв’язку з тим, що не працює Вища кваліфікаційна комісія суддів, та закінченням повноважень у чотирьох членів Вищої ради правосуддя, а також про подальші кроки з реформування системи правосуддя, які необхідно зробити, щоб український суд став більш ефективним, зрозумілим і доброчесним. 

https://bit.ly/30u1Hvn

 

5.  ​Щотижневий огляд рішень, ухвалених Верховним Судом (за період із 22 по 26 лютого 2021 року) 

https://bit.ly/2PPB2qL

 

6.  Прийнятий за основу проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку із запровадженням обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" 

4 березня 2021 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку із запровадженням обліку трудової діяльності працівника в електронній формі". 

https://bit.ly/2OwUWGm