flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

22 лютого 2021, 17:58

 Суддею Конституційного Суду України призначено Віктора Кичуна 

Верховна Рада України IX скликання 18 лютого 2021 року призначила на посаду судді Конституційного Суду України Віктора Кичуна. 

https://bit.ly/3kfylKm

 

2.  З'їзд суддів відбудеться у визначені строки 

XVIII з'їзд суддів України відбудеться у чітко визначені дати і строки. Про це йшлося на робочій нараді Ради суддів України за участі т.в.о. Голови ДСА України Людмили Гізатуліної, Голови Служби судової охорони Валерія Бондара та членів Ради суддів України, які задіяні в організації та проведенні з'їзду суддів України. 

http://bit.ly/3umxtbn

 

3.  Оксана Блажівська: Правова спільнота має бути залучена до вдосконалення ГПК України 

«Вища рада правосуддя вважає, що до вдосконалення Господарського процесуального кодексу України має бути залучена правова спільнота, у тому числі адвокати, які щоденно напряму користуються Кодексом та стикаються з його недоліками», – зазначила член ВРП, голова підгрупи з питань реформування господарського процесуального законодавства при Вищій раді правосуддя Оксана Блажівська під час першого засідання підгрупи, яке відбулось у режимі онлайн. 

https://bit.ly/3bt2BgK   

 

4.  У 2020 році звільнилося на 70% суддів більше, ніж у 2019 році 

Протягом 2020 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо звільнення 252 суддів з посад за загальними обставинами:  249 – у зв’язку з поданням заяв про відставку, 3 – у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням. 

http://bit.ly/2ZCczH9

 

5. Суддя КГС ВС висвітлив актуальну практику ВС щодо захисту права власності 

19 лютого 2021 року суддя-спікер судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Юрій Чумак провів правовий практикум на тему «Судовий захист права власності: практика Верховного Суду» для відвідувачів юридичного порталу «Ratio Decidendi». 

https://bit.ly/3pHEksp 

 

6.  ​Верховний Суд опублікував Огляд актуальної судової практики КГС ВС за 2020 рік 

https://bit.ly/3bxTbQY