flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про результати організаційної роботи по доступу до публічної інформації у Господарському суді міста Києва за 2020 рік

04 лютого 2021, 10:16

З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», у Господарському суді міста Києва забезпечена відповідна робота із документами, які надійшли поштою, електронною поштою, телефоном.

У порівнянні обсягів надходжень до суду запитів про надання публічної інформації за 2019 та 2020 роки кількість надходжень збільшилась. Так, протягом 2020 року до суду надійшло 147 запитів, що на 8,8% більше, ніж у 2019 році (134 запити).

За результатами розгляду у 2020 році задоволено 124 запити або 84,4% від загальної кількості, відмовлено у 23 запитах або 15,6% від загальної кількості. Всі відповіді запитувачам надано електронною поштою або поштою відповідно до вимог чинного законодавства України. 

 

Найбільш запитувана інформація:

  • про надання інформації щодо розгляду справ - 59;
  • про направлення матеріалів справи до суду апеляційної інстанції - 6;
  • про суддів Господарського суду міста Києва - 20;
  • щодо розміру заробітної плати - 5;
  • щодо наявності справ у Господарському суді міста Києва - 7;
  • про використання фонду преміювання - 4;
  • про розмір нарахованих та виплачених заробітних плат, суддівської винагороди - 3;
  • про внесення електронного рішення до Єдиного державного реєстру судових рішень - 3;
  • щодо заходів, вчинених судом для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 - 3.
  • про надання статистичних даних щодо кількості справ, які перебували в провадженні суду - 4.

результатами розгляду документів, в яких посилалися на Закон України «Про доступ до публічної інформації», але по суті були скаргами, заявами чи клопотаннями про надання роз’яснень, надано відповіді інформаційного змісту щодо невідповідності вимогам до запиту на отримання публічної інформації та розгляду у порядку та строки, визначені спеціальними законами України.

Щомісячно Господарським судом міста Києва формується звіт про результати розгляду запитів на публічну інформацію, який оприлюднюється на офіційному веб-сайті суду у розділі «Звіти про надання публічної інформації» (https://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/publ25/260/).