flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В господарському суді міста Києва проведено "круглий стіл"

09 квітня 2014, 13:15

 В господарському суді міста Києва проведено "круглий стіл" на тему: "Проблемні питання застосування Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" 

04.04.2014 р. в господарському суді міста Києва, в рамках виконання рішення ради суддів господарських судів про затвердження Рекомендованих заходів з оприлюднення господарськими судами інформації про свою діяльність у 2014 році, відбувся "круглий стіл" на тему: "Проблемні питання застосування Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", на який були запрошені представники провідних страхових компаній України та Моторного (транспортного) страхового бюро України.

Активну участь у роботі "круглого столу" взяли заступник Голови суду Бойко Р.В., судді Бондарчук В.В.,  Отрош І.М. та Сташків Р.Б.

Під час зустрічі учасники обговорили проблемні питання застосування окремих положень Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", Закону України "Про страхування", належні та допустимі докази на підтвердження своєї правової позиції під час розгляду справи, можливі шляхи вирішення існуючих проблем та інші не менш цікаві та важливі питання в межах зазначеної теми.

Заходу передувала кропітка робота щодо формування правових позицій по найбільш спірним питанням, в якій приймали участь всі судді господарського суду міста Києва.

 Присутні висловили бажання і надалі приймати участь в подібних заходах, так як вони сприяють налагодженості діалогу між системою господарських судів та суб’єктами господарювання, що в свою чергу, сприяє встановленню єдності судової практики, запобігає допущенню випадків зловживання сторонами своїми правами, швидкому та справедливу прийняттю рішень.

foto.jpg