flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

21 жовтня 2020, 15:58

1. ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО РОЗВІДКУ 

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про розвідку», який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року. Про це повідомила пресслужба Зеленського.

https://bit.ly/2Tr6TNb

 

2. ВРП ВІДРЯДЖУЄ СУДДІВ ЩЕ ДО 3 СУДІВ 

Вища рада правосуддя оголосила про початок процедури відрядження суддів ще до трьох судів. Це передбачено рішенням ВРП від 20 жовтня 2020 року. 

https://bit.ly/35hnCb2

 

3. РАДА СХВАЛИЛА ПОСТАНОВУ ПРО НАЦІОНАЛЬНИЙ ШТАБ ПРОТИДІЇ КОРОНОВІРУСУ 

20 жовтня 2020 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз». 

https://bit.ly/3jgoba3

  

4. ПОДАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПДВ ТА СПЛАТА ПДВ У РАЗІ ЗМІНИ СУБ’ЄКТОМ ГОСПОДАРЮВАННЯ МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ 

У разі зміни суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), пов’язаного зі зміною адміністративного району, подання податкової декларації з ПДВ та сплата ПДВ здійснюється за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання) (неосновне місце обліку) до закінчення поточного бюджетного року, а починаючи з 01 січня наступного року – за новим місцезнаходженням (місцем проживання) (основне місце обліку). 

https://bit.ly/37t3ipK

 

5. ВРП ПІДТРИМУЄ НАМІР ПРЕЗИДЕНТА АКТИВУВАТИ РОБОТУ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ПРАВОВОЇ РЕФОРМИ 

Вища рада правосуддя вітає та підтримує намір Глави Держави активізувати роботу Комісії з питань правової реформи при Президентові України щодо напрацювання напрямів якісної та ефективної судової реформи. 

https://bit.ly/31u3ilB