flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва усунув порушення та недоліки в роботі Державної виконавчої служби України

08 квітня 2014, 11:41

 Шляхом винесення окремої ухвали господарський суд міста Києва усунув порушення та недоліки в роботі Державної виконавчої служби України в частині виконання ухвал про забезпечення позову про солідарне стягнення коштів з кількох боржників.

Під час розгляду господарським судом міста Києва скарги на дії Відділу державної виконавчої служби Калінінського районного управління юстиції в м. Донецьку та Відділу державної виконавчої служби Оболонського районного управління юстиції в м. Києві було встановлено неоднакове застосування державними виконавцями різних відділів виконавчої служби одних і тих же положень Закону України «Про виконавче провадження», яке полягає в тому, що виконуючи ухвалу господарського суду міста Києва від 26.03.2013 р. про забезпечення позову шляхом арешту грошових коштів солідарно зобов’язаних боржників різними територіальними відділами Державної виконавчої служби України допущено різне застосування ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження".

Так, двома відділами ДВС винесено постанову про відкриття виконавчих проваджень з виконання ухвали про забезпечення позову та здійснено її фактичне виконання. В той же час, відділами ДВС за місцезнаходженням двох інших відповідачів відмовлено в прийнятті до провадження виконавчого документа та у відкритті виконавчого провадження з примусового виконання даної ухвали з мотивів невідповідності ухвали суду вимогам ч. 2 ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження" - наче б то відсутністю зазначення у виконавчому документів одного стягувача та одного боржника.

З метою усунення неоднакового застосування державними виконавцями положень ч. 2 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження" господарський суд міста Києва виніс окрему ухвалу, якою зобов’язав Державну виконавчу службу України усунути такі недоліки в роботі органів виконавчої служби, за наслідками розгляду якої Державна виконавча служба України листом №14-0-22-15/4.2 від 21.01.2014 р. надала роз’яснення державним виконавцям щодо порядку виконання ухвал суду про забезпечення позову про солідарне стягнення коштів з кількох боржників. 

Окрема ухвала    yxvala.doc

Лист ДВС України  st1.jpg      st2.jpg      st3.jpg