flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар судді-спікера Романа Бойка для видання «ЗіБ»

11 червня 2019, 09:32

31 травня 2019 у приміщенні Господарського суду міста Києва відбувся круглий стіл на тему: «Проблемні питання застосування законодавства при виведенні банків з ринку».  

Роман БОЙКО, 
суддя-спікер Господарського суду м.Києва:

— Як у будь-якому спорі, так і на цьому круглому столі ми почули обидві сторони — як позицію кредиторів і власників банків, так і позицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національного банку. І можемо констатувати, що законодавство у сфері правовідносин щодо виведення неплатоспроможних банків із ринку є далеким від досконалості.

На мою думку, законодавство містить прогалину в регулюванні питання відновлення прав та нівелювання наслідків установлення судом незаконності рішень компетентних органів про виведення банків з ринку, у зв’язку із чим виникає величезна кількість похідних спорів.

У той же час ні незрозумілість та нечіткість норм закону, ні відсутність відповідного регулювання правовідносин не може бути підставою для невиконання остаточних судових рішень та/або для публічних висловлювань, які ставлять під сумнів обов’язковість їх виконання. 

Ознайомитись можна за посиланням: https://zib.com.ua/ru/138002-poka_aktivi_bankov_budut_prodavat_za_bescenok_u_fgvfl_ne_bud.html?fbclid=IwAR1YReTZW5dlZ2BRuO2k0rkze2o6reDeXnryAGWLEe0OYDSL0b9KcXaPdOk