flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Горносталь Ганни Петрівни

03 липня 2019, 15:14

До уваги Горносталь Ганни Петрівни

 

            Повідомлення про відкриття провадження у справі № 910/7072/19

    

Відповідно до пункту 6 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 N 01-06/1290/14 Про Закон України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції» за неможливості здійснити повідомлення учасника судового процесу (поштою за місцезнаходженням учасника судового процесу, шляхом надсилання телеграми, телефонограми, з використанням факсимільного зв'язку чи електронною поштою або з використанням інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення) - інформація про час і місце судового засідання розміщується на сторінці відповідного суду (у розділі «Новини та події суду») офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/).

 

        Враховуючи викладене, повідомляємо, що ухвалою Господарського суду міста Києва 25.06.2019 Суддя Усатенко І.В., розглянувши

позовну заяву  Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк"  вул.Грушевського,1 Д,м.Київ,01001

до        1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Білогірьє Груп"  вул.Гната Юри 20,Київ,03148

   2) Горносталь Ганни Петрівни  вул. Академіка Єфремова, буд.15, кв.100, Київ,03179

     про   стягнення 121441,69 грн.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Акціонерне товариства  Комерційний банк “Приватбанк”  звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю “Білогірьє Груп”; 2) Горносталь Ганни Петрівни  про стягнення 121441,69 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачами як боржником та поручителем не виконано зобов’язання по поверненню кредиту за договором від 13.02.2018, в зв’язку з чим позивач просить солідарно стягнути з відповідачів заборгованість та штрафні санкції у розмірі 121411,62 грн.

Ухвалою суду від 06.06.2019 суд звернувся до Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області із запитом щодо доступу до персональних даних фізичної особи Горносталь Ганни Петрівни (реєстраційний номер 2667115123), за формою, наведеною в додатку № 3 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою КМУ № 207 від 02.03.2016.

20.06.2019 надійшла відповідь на запит, в якій зазначено, що Горносталь Г.П. не значиться зареєстрованим, в зв’язку з чим вона буде повідомлена про розгляд справи, в тому числі шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України на підставі ч. 10 ст. 176 ГПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Пунктом 1 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оскільки у справі № 910/7072/19 ціна позову не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, в силу ч.1 ст.247 Господарського процесуального кодексу України дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 252 ГПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Будь-яких заяв або клопотань про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи від сторін спору до суду не надходило.

Дослідивши матеріали позовної заяви суд визнав подані матеріали достатніми для відкриття провадження у справі. Дана справа має бути розглянута в порядку (за правилами) спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи, оскільки є малозначною справою.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 12, 80, 165, 167, 178, 176, 247, ч. 5 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін (без проведення судового засідання).
  3. Запропонувати відповідачу у строк протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати суду відзив на позов відповідно до вимог статті 165 Господарського процесуального кодексу України, а також всі докази, що підтверджують заперечення проти позову; забезпечити направлення позивачу копію відзиву на позов та доданих до нього документів, докази на підтвердження такого направлення надати суду. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи відповідно до частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України.
  4. Запропонувати позивачу протягом п’яти днів з дня отримання відзиву, але не пізніше 20.07.2019 року, подати відповідь на відзив в порядку статті 166 Господарського процесуального кодексу України, копію якого направити відповідачу в той самий строк; подати суду докази надіслання (надання) її та доданих до неї доказів іншим учасникам справи.
  5. Встановити відповідачу строк для подання заперечень - протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив, але не пізніше 25.07.2019 року; подати суду докази надіслання (надання) їх та доданих до них доказів іншим учасникам справи.
  6. Повідомити учасникам справи, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.
  7. Попередити учасників судового процесу, що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу, передбаченого ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.
  8. Докази в підтвердження своїх вимог, заперечень та пояснень можуть бути подані учасниками процесу разом з відзивом, поясненнями, запереченнями чи супровідним листом через канцелярію суду. Попередити учасників судової справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (належної якості).
  9. Розмістити оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України про розгляд справи з метою повідомлення відповідача-2 Горносталь Ганну Петрівну.
  10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку ч. 2 ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Звернути увагу учасників справи на процесуальні права та обов’язки, передбачені ст. 46 ГПК України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 46 ГПК України). Звернути увагу учасників справи на порядок подання доказів, встановлений у ст. 80 ГПК України, та наслідки неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи. У випадку неможливості учасником справи самостійно надати докази – він вправі подати клопотання про витребування доказів судом у строки, встановлені у ч.ч. 2, 3 ст. 80 ГПК України (відповідно до ч. 1 ст. 81 ГПК України).

  

Суддя                                                                                               І.В.Усатенко

  

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Дата розміщення інформації на сторінці господарського суду міста Києва на офіційному веб-порталі «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет в розділі «Новини та події» - «03» липня 2019 року.