flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників справи № 910/16897/20 за позовом ТОВ «Нова Пошта» (м. Київ) до Попович Наталії Василівни (м. Київ)

19 листопада 2020, 13:49

До уваги учасників справи № 910/16897/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Нова Пошта» (03026, м. Київ, Столичне шосе, 103, корпус 1, поверх 9) до Попович Наталії Василівни (02166, м. Київ, вул. Братиславська, буд. 40-А, кв. 27) про стягнення 79  518, 49 грн, - :

 

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 18.11.2020 було, прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, ухвалено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали.

Встановлено позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом п’яти днів з дня отримання відзиву.

Попереджено відповідача, що у разі ненадання відзиву на позов, справа згідно з ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

Зазначено звернути увагу учасників справи, що заяви з процесуальних питань (заяви, клопотання, заперечення) учасники справи подають з дотриманням вимог ст. 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

Зазначено звернути увагу позивача, що у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої, частиною третьою статті 46 Господарського процесуального кодексу України, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає в ухвалі, як це передбачено ч. 5 цієї статті.

Роз’яснено учасникам справи, що відповідно до частини 7 статті 252 Господарського процесуального кодексу України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Суд доводить до відома сторін, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд має право стягувати в дохід Державного бюджету України з винної особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання процесуальних обов’язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

 

Виклик/повідомлення розміщено на виконання ухвали Господарського суду міста Києва від 18.11.2020 у справі № 910/16897/20 у порядку ст. 122 Господарського процесуального кодексу України.

Електронна копія указаної ухвали у мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

 

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом (ст. 18 Господарського процесуального кодексу України). У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд може постановити ухвалу про стягнення у дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ст. 135 Господарського процесуального кодексу України).

 

Дата розміщення інформації на сторінці Господарського суду міста Києва на офіційному веб-порталі «Судова влада в Україні» у мережі Інтернет у розділі «Новини та події» «19» листопада 2020 року.