flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Білявського Олександра Євгеновича (Херсонська обл., с. Добросілля) по справі №910/9176/24

01 серпня 2024, 18:18

До уваги
Білявського Олександра Євгеновича
(Херсонська обл., с. Добросілля)
по справі №910/9176/24



П: Компанія "Віємар Холодінг ЛТД"
В: 1. Компанія "Пілавер Лімітед"
2. Ящук Олег Вадимовича
3. Білявський Олександр Євгенович
4. Тограмаджян Петрос Арутюнович
5. приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Рогач Вадим Вікторович
6. державний реєстратор Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації
7. Товариства з обмеженою відповідальністю "Академ-Клуб"
за участю третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів - Офісу Генерального прокурора
за участю третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів - Державного бюро розслідувань
про переведення прав і обов'язків покупця за договором купівлі-продажу частки у статутному капіталі товариства, визнання договорів та актів приймання-передачі частки у статутному капіталі товариства недійсними, скасування реєстраційних дій та визначення розмірів часток у статному капіталі товариства



УХВАЛИВ:



1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.
3. Залучити до участі у справі Офіс Генерального прокурорав якості третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів.
4. Залучити до участі у справі Державне бюро розслідувань в якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів.
5. Зобов'язати позивача направити залученим третім особам примірник позовної заяви з додатками не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, а докази такого направлення надати суду в термін до 05.08.2024.
6. Підготовче засідання призначити на 05.09.24 о 14:15 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: 01054, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-В, зал судових засідань №23 (корпус Б).
7. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. У відповідності до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України надати документи, що підтверджують повноваження представників сторін.
8. Запропонувати відповідачам у строк протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження надати суду:
- відзив на позов, складений з урахуванням вимог ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на чинне законодавство та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем;
- докази направлення відзиву іншим учасникам справи.
9. Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідачі повинні про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).
10. Запропонувати позивачу у строк протягом п’яти днів з дня отримання відзиву на позов надати суду відповідь на відзив на позов, а також докази направлення відповіді на відзив іншим учасникам справи.
11. Визначити відповідачам строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) з доказами їх направлення іншим учасникам справи – протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив.
12. Встановити строк для подання пояснень третіми особами щодо позову та/або відзиву з доказами їх направлення іншим учасникам справи – протягом двадцяти днів з дня вручення даної ухвали.
13. Зобов'язати Компанію "Пілавер Лімітед" та Ящука Олега Вадимовича протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали надати суду докази здійснення оплати за договором купівлі-продажу частки у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Академ-Клуб" від 12.10.2022, укладеним між Компанією "Пілавер Лімітед" та Ящуком О.В.
14. Звернути увагу Товариства з обмеженою відповідальністю "Академ-Клуб" на наявність у нього обов’язку зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.
15. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5011/.
Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.


​Суддя​​​​​​​​​​Р.В. Бойко