flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації 

24 лютого 2024, 15:41

До уваги Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації 

 

Повідомлення про відкриття провадження у справі № 910/1361/24

 

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛЕТЕХНІКА"  вул. Космічна, 121 В, м.Запоріжжя,Запорізька обл., Запорізький р-н,69050

до  Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації  вул. Житня 14, буд. 1, м. Москва,119991

про  відшкодування 781 600,00 доларів США, що еквівалентно 23 020 386,64 грн.

 

 

Повідомляємо, що ухвалою Господарського суду міста Києва від 22.02.2024 (суддя Селівон А.М.) прийнято до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛЕТЕХНІКА" до Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації  про відшкодування 781 600,00 доларів США, що еквівалентно 23 020 386,64 грн. та відкрито провадження у справі № 910/1361/24, постановлено розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження, підготовче засідання призначене на 10.04.2024 о 14:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал №3 .

- Встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позов – протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали, та для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо така буде подана) – протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Відповідачу надати суду докази направлення відзиву та заперечень на адресу позивача.

Попереджено відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України).

Звернено увагу відповідача, що відповідно до ч. 4 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України якщо відзив не містить вказівки на незгоду відповідача з будь-якою із обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, відповідач позбавляється права заперечувати проти такої обставини під час розгляду справи по суті.

- Встановлено позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов (якщо такий буде подано). Позивачу надати суду докази направлення відповіді на відзив на адресу відповідача.

- Повідомлено учасників справи, що додаткові письмові докази, висновки експертів, клопотання, заяви, пояснення можуть бути подані до суду у строк до 04.04.204 року (включно), з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених статтею 170 Господарського процесуального кодексу України, а також з  урахуванням основних засад (принципів) господарського судочинства, зокрема,  змагальності та рівності всіх учасників процесу перед законом та судом.

- Попереджено учасників судового процесу про неприпустимість зловживання процесуальними правами, визначеного ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, а також невиконання процесуальних обов'язків та створення протиправних перешкод у здійсненні судочинства, та, відповідно, можливість застосування заходів процесуального примусу з підстав та в порядку, визначеному главою 9 ГПК України.

Звернено увагу учасників справи на процесуальні права та обов`язки, передбачені                                                ст. 46 ГПК України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 46 ГПК України).

Звернено увагу сторін, що збирання доказів у господарських справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених Господарським процесуальним кодексом України (ч. 1 ст. 14 Господарського процесуального кодексу України).

Наголошено на необхідності дотримання вимог частини 6 статті 6 ГПК України в частині обов'язкової реєстрації електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно - телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, та можливості ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами, а також зазначає про процесуальні наслідки, передбачені ГПК України, невчинення відповідних дій щодо реєстрації електронного кабінету.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Дата розміщення інформації на сторінці господарського суду міста Києва на офіційному вебпорталі «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет - «24» лютого 2024 року.

 

Суддя А.М.Селівон