flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Російської Федерації (м. Москва) в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

30 листопада 2023, 16:11

До уваги Російської Федерації (м. Москва) в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

Повідомлення по справі №916/4720/23

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська Стивідорна Компанія"

до Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

про стягнення збитків у розмірі 1 753 999,97 грн.

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.
  3. Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "Порше Лізинг Україна" (02152, м. Київ, проспект Павла Тичини, буд. 1В; ідентифікаційний код 35571472) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.
  4. Зобов'язати позивача направити залученій третій особі копію позовної заяви з додатками не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, а докази такого направлення надати суду в строк до 08.12.2023.
  5. Підготовче засідання призначити на 20.02.24 о 10:20 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: 01054, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-В, зал судових засідань №41 (корпус В).
  6. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. У відповідності до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України надати документи, що підтверджують повноваження представників учасників справи.
  7. Визначити Російській Федерації строк для подання відзиву на позовну заяву з доказами його направлення іншим учасникам справи - до 02.02.2024.
  8. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).
  9. Запропонувати позивачу у строк протягом десяти днів з дня отримання відзиву на позов надати суду відповідь на відзив на позов, а також докази направлення на офіційну електронну пошту (адресу) Міністерства юстиції Російської Федерації - pr@minjust.gov.ru та третій особі відповіді на відзив.
  10. Визначити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) з доказами їх направлення іншим учасникам справи – протягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив.
  11. Встановити строк для подання пояснень третьою особою щодо позову та/або відзиву з доказами їх направлення іншим учасникам справи – протягом шістдесяти днів з дня вручення даної ухвали.
  12. Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Херсонська Стивідорна Компанія" здійснити переклад на російську мову ухвали Господарського суду міста Києва від 28.11.2023 у справі №916/4720/23, позовної заяви і доданих до неї документів та направити скан-копії такого перекладу на офіційну електронну пошту (адресу) Міністерства юстиції Російської Федерації - pr@minjust.gov.ru.
  13. Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Херсонська Стивідорна Компанія" надати суду у строк до 29.12.2023 переклад на російську мову ухвали Господарського суду міста Києва від 28.11.2023 у справі №916/4720/23, позовної заяви і доданих до неї документів, а також докази направлення скан-копії такого перекладу на офіційну електронну пошту (адресу) Міністерства юстиції Російської Федерації - pr@minjust.gov.ru.
  14. Направити переклад на російську мову ухвали Господарського суду міста Києва від 28.11.2023 у справі №916/4720/23, позовної заяви і доданих до неї документів в Посольство Російської Федерації в Румунії (011346, Румунія, м. Бухарест, сектор 1, шосе П.Д.Кисельова, буд. 6).
  15. Попередити учасників судового процесу, що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу, передбаченого  статтею 135 Господарського процесуального кодексу України.
  16. Нагадати учасникам судового процесу, що сторони відповідно статті 192 Господарського процесуального кодексу України можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.
  17. Звернути увагу сторін, що інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:  http://ki.arbitr.gov.ua.
  18. Запропонувати представникам сторін взяти участь у засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС або сервісу "Zoom".
  19. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції.

Суддя Р.В. Бойко