flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Російської Федерації по справі №910/6704/23

08 травня 2023, 16:27

До уваги Російської Федерації

по справі №910/6704/23

  за позовом Акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Індустріальний" від імені та в інтересах якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Асвіо"

до Російської Федерації

про стягнення збитків у загальному розмірі 1 278 108,00 грн.

 

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.
  3. Підготовче засідання призначити на 27.07.23 о 14:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: 01054, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-В, зал судових засідань №23 (корпус В).
  4. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. У відповідності до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України надати документи, що підтверджують повноваження представників учасників справи.
  5. Зобов'язати позивача надати суду у підготовчому судовому засіданні оригінали всіх документів по суті спору, доданих до позовної заяви (для огляду).
  6. Визначити Російській Федерації в особі посольства Російської Федерації в Україні строк для подання відзиву на позовну заяву з доказами його направлення позивачу - до 05.07.2023.
  7. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).
  8. Запропонувати позивачу у строк протягом десяти днів з дня отримання відзиву на позов надати суду відповідь на відзив на позов, а також докази направлення відповіді на відзив відповідачу.
  9. Визначити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) з доказами їх направлення позивачу – протягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив.
  10. Зобов'язати Акціонерне товариство "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Індустріальний", від імені та в інтересах якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Асвіо", здійснити переклад на російську мову з нотаріальним засвідченням його вірності ухвали Господарського суду міста Києва від 04.05.2023 у справі №910/6704/23, позовної заяви та доданих до неї документів, та направити скан-копії такого перекладу на офіційну електронну пошту (адресу) Міністерства юстиції Російської Федерації - pr@minjust.gov.ru, докази чого надати суду у строк до 05.06.2023.
  11. Попередити учасників судового процесу, що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу, передбаченого  статтею 135 Господарського процесуального кодексу України.
  12. Нагадати учасникам судового процесу, що сторони відповідно статті 192 Господарського процесуального кодексу України можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.
  13. Звернути увагу сторін, що інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:  http://ki.arbitr.gov.ua.
  14. Запропонувати Міністерству юстиції Російської Федерації взяти участь у засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.
  15. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції.

           

Суддя                                                                                                             Р.В. Бойко