flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Цюпко С.В., Кирія Р.П., Ткаченко Д.О., Мамон С.В., Локощенко К.В., Котишевської І.Б., Кобця А.В., Кузнєцової О.А., Іванової О.В., Філобка В.В., Намясенка О.К., Дробязко А.О., Краснокутського В.В., Сафон

07 жовтня 2022, 13:43

До уваги:

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Цюпко Сергія Вікторовича, Кирія Ростислава Петровича, Ткаченко Діни Олександрівни, Мамон Світлани Валентинівни, Локощенко Катерини Володимирівни, Котишевської Ірини Борисівни, Кобця Анатолія Васильовича, Кузнєцової Оксани Анатоліївни, Іванової Олени Володимирівни, Філобка Валерія Володимировича, Намясенка Олександра Кузьмича, Дробязко Анатолія Олександровича, Краснокутського Віталія Володимировича, Сафонова Сергія Вікторовича, Волошанюка Олександра Сергійовича, Ткачука Володимира Олексійовича, Петченка Вадима Вікторовича, Герасименко Наталії Леонідівни, Царьової Наталії Анатоліївни, Яценка Євгенія Авеловича, Балюка Володимира Васильовича, Заїки Євгена Олександровича, Левченка Валентина Володимировича, Прокопенко Валентини Іванівни, Бакаєва Олександра Леонідовича

Повідомлення у справі №910/18526/21

Повідомляємо, що ухвалою Господарського суду міста Києва від 05.10.22 було ухвалено:

  1. Прийнято позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.
  3. Підготовче засідання призначити на 27.10.22 о 10:20 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 13 .
  4. Запропонувати відповідачам у строк не пізніше п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, з урахуванням положень п. 4 розділу Х Прикінцевих положень Господарського процесуального кодексу України, подати до суду відзив на позовну заяву, оформлений відповідно до вимог статті 165 Господарського процесуального кодексу України, а також всі докази, що підтверджують заперечення проти позову; забезпечити направлення позивачу копії відзиву на позов та доданих до нього документів, докази на підтвердження такого направлення разом з відзивом надати суду. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи відповідно до частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України. При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).
  5. Запропонувати позивачу у строк не пізніше 5 днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати відповідь на відзив в порядку статті 166 Господарського процесуального кодексу України, копію якого направити відповідачу в той самий строк, докази направлення надати суду разом з відповіддю на відзив.
  6. Визначити відповідачам строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) – протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив.
  7. Попередити позивача про наслідки, передбачені пунктом 4 частини 1 статті 226 Господарського процесуального кодексу України.
  8. У зв’язку з відсутністю бюджетних асигнувань на оплату послуг з пересилання поштових відправлень Господарський суд міста Києва 29.09.2022 припинив відправку кореспонденції засобами поштового зв’язку.

Рекомендуємо учасникам судового процесу:

1) по можливості отримувати документи нарочно в приміщенні суду;

2) використовувати для отримання документів засоби електронного зв’язку:

Електронний кабінет підсистеми ЄСІТС «Електронний суд»;

поштову скриньку, створену в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, за адресою: https://mail.gov.ua

інші електронні поштові скриньки (за умови наявності письмової згоди учасника судового процесу надсилати суду підтвердження про отримання документів);

3) при зверненні до суду зазначати актуальні номери телефонів для передачі телефонограм.

Запропонувати учасникам справи з метою отримання інформації про розгляд справи надати суду: актуальні адреси електронної пошти та номери засобів телефонного зв`язку.

  1. Суд пропонує учасникам справи використовувати сучасні альтернативні способи для отримання процесуальних документів та інформації, а саме: 1) у власному Електронному кабінеті підсистеми “Електронний суд” за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua (зареєстрований учасник судового процесу має подати до суду заяву про вступ у справу як представника/внесення даних РНОКПП/коду ЄДРПОУ до додаткових відомостей про учасника справи); 2) через поштову скриньку, створену в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, за адресою: https://mail.gov.ua (зареєстрований учасник судового процесу має заповнити заявку, зразок якої розміщений за посиланням: https://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/300/222/9 та подати її до суду, у тому числі, засобами електронного або поштового зв’язку).

Суддя Демидов В.О.

Дата розміщення інформації на сторінці Господарського суду міста Києва на офіційному вебпорталі «Судова влада в Україні» - 07.10.2022.