flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Артамонова Михайла Миколайовича ( м. Луганськ )

16 листопада 2018, 10:49

До уваги Артамонова Михайла Миколайовича

(91042, м. Луганськ, вул. Тульська, будинок 4, кв. 30 )

 

            Повідомлення про дату підготовчого засідання по справі № 910/10640/18

    

Відповідно до пункту 6 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 N 01-06/1290/14 Про Закон України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції» за неможливості здійснити повідомлення учасника судового процесу (поштою за місцезнаходженням учасника судового процесу, шляхом надсилання телеграми, телефонограми, з використанням факсимільного зв'язку чи електронною поштою або з використанням інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення) - інформація про час і місце судового засідання розміщується на сторінці відповідного суду (у розділі «Новини та події суду») офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/).

 

        Враховуючи викладене, повідомляємо, що ухвалою Господарського суду міста Києва 08.11.2018 Суддя Усатенко І.В., розглянувши

За позовом    Крючкова Ігоря Івановича

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНОВАЦІЙНІ БАНКІВСЬКІ СИСТЕМИ"

до відповідача-2: Артамонова Михайла Миколайовича

про: визнання недійсним рішення загальних зборів та договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі.

Суддя  Усатенко І.В. 

Представники сторін:

від позивача – Курінський О.Г.

від відповідача 1 – Святовець Л.В.

від відповідача 2 - не прибули

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Крючков Ігор Іванович звернувся до Господарського суду міста Києва із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНОВАЦІЙНІ БАНКІВСЬКІ СИСТЕМИ"  та Артамонова Михайла Миколайовича про визнання недійсним рішення загальних зборів та договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.08.2018 прийнято позовну заяву до розгляду та порушено провадження у справі, розгляд призначено на 10.09.2018.

Протокольною ухвалою від 10.09.2018 закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до розгляду по суті на 01.10.2018.

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду міста Києва № 05-23/1746 від 05.10.2018 призначено проведення повторного автоматизованого розподілу справи № 910/10640/18, у зв’язку з лікарняним судді Балац С.В.

Відповідно до протоколу автоматичного розподілу справ між суддями справу № 910/10640/18 передано на розгляд судді Усатенко І.В.

Ухвалою суду від 12.10.2018 справу прийнято до провадження, призначено підготовче засідання призначено на 08.11.2018.

Відповідач 2 в підготовче засідання не з’явився, явку уповноважених представників не забезпечив, про день, час та місце підготовчого засідання повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, однак подав клопотання про долучення доказів, в якому зазначив, що ним направлено відзив на позов до суду 26.09.2018.

В підготовчому засіданні представником відповідача 1 подано клопотання про долучення доказів з додатками.

Як вбачається з матеріалів справи, рішення загальних зборів ТОВ “Іноваційні банківські системи”, які позивач просить визнати недійсним, оформлені проколом № 2 від 11.09.2017, який посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Полончук Т.Ю.

Відповідно до ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.  Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов'язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ГПК України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред'явити вимоги до сторони, така сторона зобов'язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Полончук Тамару Юріївну, оскільки рішення в даній справі, може вплинути на її права та обов’язки.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у тому числі, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

   Керуючись ст. ст. 50, 51, 168, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

 

УХВАЛИВ:

  1. Залучити у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Полончук Тамару Юріївну (02099, м. Київ, вул. Бориспільська, 12-В, офіс 4).
  2. Підготовче засідання відкласти на 03.12.18 о 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 11. Повідомити сторін, що явка їх представників в судове засідання є обов’язковою.
  3. Зобов’язати відповідача 2 у дводенний строк з дня постановлення даної ухвали направити третій особі копію відзиву з доданими до нього документами, докази чого надати суду.
  4. Встановити в порядку передбаченому ст. 168 ГПК України третій особі строк для надання пояснень щодо позову та відзиву до 26.11.2018.
  5. Встановити позивачу та відповідачам строк для надання відповіді на пояснення третьої особи (якщо такі будуть подані) до 03.12.2018.
  6. Зобов’язати учасників справи направити свої відповіді, пояснення, заперечення тощо іншим учасникам справи, докази чого надати суду.
  7. Докази в підтвердження своїх вимог, заперечень та пояснень можуть бути подані учасниками процесу разом з відзивом, поясненнями, запереченнями чи супровідним листом завчасно через канцелярію суду.
  8. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5011/.

 

 

Суддя                                                                                                           І.В.Усатенко

 

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Дата розміщення інформації на сторінці господарського суду міста Києва на офіційному веб-порталі «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет в розділі «Новини та події» - «16»  листопада 2018 року.