flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Артамонова Михайла Миколайовича (91042, м. Луганськ, вул. Тульська, будинок 4, кв. 30 )

18 жовтня 2018, 14:13

Відповідно до пункту 6 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 N 01-06/1290/14 Про Закон України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції» за неможливості здійснити повідомлення учасника судового процесу (поштою за місцезнаходженням учасника судового процесу, шляхом надсилання телеграми, телефонограми, з використанням факсимільного зв'язку чи електронною поштою або з використанням інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення) - інформація про час і місце судового засідання розміщується на сторінці відповідного суду (у розділі «Новини та події суду») офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/).

 

        Враховуючи викладене, повідомляємо, що ухвалою Господарського суду міста Києва 12.10.2018 Суддя Усатенко І.В., розглянувши

позовну заяву: Крючкова Ігоря Івановича

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНОВАЦІЙНІ БАНКІВСЬКІ СИСТЕМИ"

до відповідача-2: Артамонова Михайла Миколайовича

про: визнання недійсним рішення загальних зборів та договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі.

ВСТАНОВИВ:

Крючков Ігор Іванович (далі - позивач) звернувся до господарського суду міста Києва із позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "ІНОВАЦІЙНІ БАНКІВСЬКІ СИСТЕМИ" (далі - відповідач-1/Товариство) та Артамонова Михайла Миколайовича (далі - відповідач-2) про визнання недійсним рішення загальних зборів та договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.08.2018 прийнято позовну заяву до розгляду та порушено провадження у справі, розгляд призначено на 10.09.2018.

Протокольною ухвалою від 10.09.2018 закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до розгляду по суті на 01.10.2018.

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду міста Києва № 05-23/1746 від 05.10.2018 призначено проведення повторного автоматизованого розподілу справи № 910/10640/18 у зв’язку з лікарняним судді Балац С.В.

Відповідно до протоколу автоматичного розподілу справ між суддями справу № 910/10640/18 передано на розгляд судді Усатенко І.В..

Частиною 9 статті 32 ГПК України встановлено, що невирішені судові справи за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду, що додається до матеріалів справи, передаються для повторного автоматизованого розподілу справ виключно у разі, коли суддя (якщо справа розглядається одноособово) або суддя-доповідач зі складу колегії суддів (якщо справа розглядається колегіально) у передбачених законом випадках не може продовжувати розгляд справи більше чотирнадцяти днів, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені цим Кодексом.

Відповідно до ч. 14 статті 32 ГПК України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Керуючись ч.14 ст. 32,  177, 232, 234 ГПК України, суд

 

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти справу №910/10640/18 до свого провадження.
  2. Повторно провести підготовче провадження.
  3. Підготовче засідання у справі призначити на 08.11.18  о 16:20 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал №  19 .
  4. Запропонувати позивачу протягом п’яти днів з дня отримання даної ухвали, але не пізніше 25.10.2018 року, подати відповідь на відзиви в порядку статті 166 Господарського процесуального кодексу України, копію якого направити відповідачам в той самий строк; подати суду докази надіслання (надання) її та доданих до неї доказів іншим учасникам справи.
  5. Встановити відповідачам строк для подання заперечень - протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив, але не пізніше 05.11.2018 року; подати суду докази надіслання (надання) їх та доданих до них доказів іншим учасникам справи.
  6. Повідомити учасникам справи, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.
  7. Попередити учасників судового процесу, що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу, передбаченого ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.
  8. Докази в підтвердження своїх вимог, заперечень та пояснень можуть бути подані учасниками процесу разом з відзивом, поясненнями, запереченнями чи супровідним листом через канцелярію суду до 05.11.2018. Попередити учасників судової справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (належної якості).
  9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку ч. 2 ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Звернути увагу учасників справи на процесуальні права та обов’язки, передбачені ст. 46 ГПК України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 46 ГПК України). Звернути увагу учасників справи на порядок подання доказів, встановлений у ст. 80 ГПК України, та наслідки неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи. У випадку неможливості учасником справи самостійно надати докази – він вправі подати клопотання про витребування доказів судом у строки, встановлені у ч.ч. 2, 3 ст. 80 ГПК України (відповідно до ч. 1 ст. 81 ГПК України).

 

 

Суддя                                                                                               І.В.Усатенко

 

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Дата розміщення інформації на сторінці господарського суду міста Києва на офіційному веб-порталі «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет в розділі «Новини та події» - «18» жовтня 2018 року.