flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа №910/1171/14

18 березня 2014, 16:54

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

ПРО БАНКРУТСТВО

 

 03.03.14

cправа № 910/1171/14

 

Суддя Пасько М.В., розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” (код ЄДРПОУ 38113840) про порушення справи про банкрутство, за участі представників:

від заявника (боржника)  Кулик М.В. – ліквідатор

 

    

ВСТАНОВИВ:

 

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” (код ЄДРПОУ 38113840) в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 03.02.14 заяву товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, призначено розгляд справи на 03.03.14 та зобов’язано арбітражного керуючого Вінника С.В. надати суду до 14.02.14 заяву про участь у справі.

08.02.14 від заявника (боржника) надійшло клопотання про призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” Кулика М.В.

12.02.14 від арбітражного керуючого Вінника С.В. надійшла заява про участь у справі.

 

Як вбачається з поданої заяви про визнання боржника банкрутом, загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” було прийнято рішення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації та призначено ліквідатором Кузика Я.П.

Вказане рішення оформлене протоколом № 30/09/13 загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” від 30.09.13.

25.11.13 загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” було прийнято рішення про звільнення з посади ліквідатора боржника Кузика Я.П. та призначено ліквідатором Кулика М.В., що підтверджується протоколом № 9 загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль”.

На підтвердження вказаних обставин суду було подано рішення власника про ліквідацію підприємства, докази звернення до державного реєстратора, податкового органу та фондів загальнообов’язкового соціального страхування з відповідним повідомленням та для з’ясування питання про наявність заборгованості перед бюджетом та позабюджетними державними цільовими фондами, довідки державних реєстраційних органів, що здійснюють реєстрацію майнових активів (різного роду рухомого та нерухомого майна), матеріали інвентаризації, довідки з банківських установ тощо.

Відповідно до вимог ст. 105 Цивільного кодексу України в Бюлетені державної реєстрації № 262 (27) від 10.10.13 було опубліковано оголошення про припинення даної юридичної особи.

Після публікації оголошення про припинення підприємницької діяльності ліквідаційною комісією було проведено інвентаризацію основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу боржника та встановлено, що коштів та майнових активів недостатньо для погашення кредиторської заборгованості.

Крім того ліквідаційною комісією встановлено, що загальна сума кредиторської заборгованості складає 413 100, 00 грн. а розмір активів боржника, який включає дебіторську заборгованість, грошові кошти на рахунку та інші оборотні активи становить 15   145, 00 грн.

 

У зв’язку з викладеним загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” 12.12.13 було прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно з ч. 1 ст. 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про обґрунтованість  тверджень товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” про наявність підстав для порушення провадження у справі про його банкрутство. 

Керуючись ст. ст. 1, 10, 16, 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

 

УХВАЛИВ:

 

Порушити провадження у справі № 910/1171/14 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Містраль” (01042, м. Київ, Саперне Поле, буд. 12, оф. 2, код ЄДРПОУ 38113840).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів з 03.03.2014 р.

Наступне судове засідання призначити на 13.03.14 о 10:20 год. в приміщенні господарського суду міста Києва в залі судових засідань № 7 (корп. “Б”).

Зобов'язати заявника (боржника) надати суду письмові пояснення щодо наявності чи відсутності грошових коштів, які можуть бути використані для оплати послуг арбітражного керуючого.

Належним чином засвідчений примірник ухвали направити заявнику (боржнику), арбітражному керуючому Віннику С.В. державному органу з питань банкрутства, а також органу державної виконавчої служби, державному реєстратору та податковому органу за місцезнаходженням боржника.

 

 

Суддя                                                                                                        М.В. Пасько