flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постанова про визнання боржника банкрутом. Справа № 910/22798/13

29 січня 2014, 12:33

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

 

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банкрутом

 

 16.01.14

справа № 910/22798/13

 

За заявою   приватного підприємства “АРР 2009”

до                 фізичної особи-підприємця Тімошиної Тетяни Євгенівни

                     (ідентифікаційний номер 2427319005)

про              визнання банкрутом

 

                    Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника    Молчанов Р.Ю. – предст. за дов.,

від боржника   не з’явились

В судовому засіданні приймав участь: Агафонов О.Ю. – арбітражний керуючий 

 

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

 

Заявник звернувся до суду із заявою про визнання фізичної особи-підприємця Тімошиної Тетяни Євгенівни банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 27.11.13 заяву про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання суду на 10.12.13 та зобов’язано арбітражного керуючого Агафонова О.Ю. (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора № 1582 від 08.08.13) надати суду до 09.12.13 заяву про участь у справі.

Належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи заявник, боржник та арбітражний керуючий Агафонов О.Ю. в судове засідання не з’явились.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 10.12.13 порушено провадження у справі № 910/22798/13 про банкрутство фізичної особи – підприємця Тімошиної Тетяни Євгенівни, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначено розгляд справи на 16.01.14.

23.12.13 від арбітражного керуючого Агафонова О.Ю. надійшла заява про участь у справі в якості ліквідатора боржника.

Належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, боржник в судове засідання не з’явився.

У судовому засіданні 16.01.14 дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Вимоги ініціюючого кредитора – приватного підприємства “АРР 2009”  підтверджуються рішенням господарського суду міста Києва № 1/191 від 29.08.11, наказом від 21.09.12, виданим на виконання прийнятого рішення, постановою Відділу державної виконавчої служби Оболонського районного управління юстиції у місті Києві від 16.01.13 про відкриття виконавчого провадження Загальна сума підтверджених грошових вимог до боржника складає 373   938, 28 грн., що становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Як передбачено до ч. 2 ст. 90 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” підставою для визнання фізичної особи - підприємця банкрутом є його нездатність задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та/або виконати обов'язок із сплати обов'язкових платежів.

Враховуючи, що вимоги ініціюючого кредитора документально підтверджені та боржником не подавалося клопотання щодо розрахунків із кредиторами чи укладення мирової угоди, суд визнав за можливе визнати фізичну особі-підприємця Тімошину Т.Є. банкрутом.

Відповідно до ч. 6 ст. 91 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у постанові про визнання фізичної особи - підприємця банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута у порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна.

Приписами ст. 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора банкрута визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України. Під час прийняття заяви про порушення справи про банкрутство суд в ухвалі зобов'язує визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого надати заяву на участь у даній справі та, у разі неотримання судом від нього такої заяви, ліквідатор банкрута призначається судом без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство було визначено кандидатуру арбітражного керуючого Агафонова Олега Юрійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1582 від 08.08.13)  для призначення ліквідатором фізичної особи – підприємця Тімошиної Тетяни Євгенівни, заява про участь якого надійшла до господарського суду міста Києва 23.12.13.

Враховуючи викладене вище, керуючись ст.ст. 37, 90, 91, 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд м. Києва, -

 

ПОСТАНОВИВ:

 

1.Визнати фізичну особу - підприємця Тімошину Тетяну Євгенівну (04212, м. Київ, вул. Зої Гайдай, 9/8, кв. 232, ідентифікаційний номер 2427319005) банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру.

3.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Агафонова Олега Юрійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1582 від 08.08.13), адреса для листування: 01024, м. Київ-24, а/с 88).

4. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

5.Строк виконання всіх грошових зобов’язань вважати таким, що настав 16.01.2014 р.

6.Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 16.01.2014 р.

7.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 16.01.2014 р.

8.Зобов’язати ліквідатора у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

9.Зобов’язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

10.Зобов’язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд.

11.Зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора боржника

12.Зобов’язати ліквідатора провести ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

13.Призначити судове засідання для розгляду поданого ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу боржника на 15.01.15 на 10:00 год., яке відбудеться у приміщенні господарського суду м. Києва в залі судових засідань № 7 (корпус Б).

14.Постанову направити сторонам, ліквідатору, державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців") та органу державної податкової інспекції за місцем знаходження боржника.

 

 

Суддя                                                                                                                М.В. Пасько