flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа №910/8297/13

25 червня 2013, 14:16

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

ПРО БАНКРУТСТВО

 

 06.06.13

справа № 910/8297/13

 

За заявою (боржник)  Державного підприємства “Національний центр поводження з 

                                       небезпечними відходами” (код ЄДРПОУ 25589850)

про                                визнання  банкрутом

                                                                         

                                                                                                        Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника (боржника)  Кравченко С.О. – предст. за дов.

В судовому засіданні приймав участь: Тимченко В.В. - предст. за дов. Міністерства охорони навколишнього природного середовища України

Присутні: Тусменко С.А. – арбітражний керуючий

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

 

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 15.05.13 заяву про порушення справи про банкрутство  прийнято до розгляду та призначено підготовче засідання суду на 28.05.13.

28.05.13 від Державного підприємства “Національний центр поводження з  небезпечними відходами” надійшли документи на виконання ухвали господарського суду міста Києва від 15.05.13.

28.05.13 від арбітражного керуючого Тусменка С.А. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 73 від 12.02.13) надійшла заява на участь у справі № 910/8297/13 в якості розпорядника майна боржника.

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України було визначено кандидатуру арбітражного керуючого арбітражного керуючого Третяка Андрія Михайловича  (ліцензія Серія АВ 397229 від 18.08.08).                                      

Враховуючи, що арбітражний керуючий Третяк А.М. у судове засідання призначене на 28.05.13 не з’явився та не надав суду заяву про участь у справі № 910/8297/13, розгляд справи було відкладено на 06.06.13 та зобов’язано арбітражного керуючого Третяка М.А. надати суду заяву про участь у справі.

 

Як вбачається з поданої заяви Державне підприємство “Національний центр поводження з небезпечними відходами” було створено з метою організації та впровадження науково-технічних та технологічних заходів у сфері поводження з небезпечними відходами згідно постанови Кабінету Міністрів України № 647 від 28.06.97 на базі Міжвідомчого екологічного центру Національної академії наук Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки.

Боржник займався дослідженнями і розробками в галузі природних і технічних наук, обромленням неметалевих відходів та брухту, збиранням та знищенням інших відходів на підставі ліцензій серії АВ № 433771 від 25.06.09 та серії АВ № 433546 від 07.05.09 виданих  Міністерством охорони навколишнього природного середовища України.

 Як вбачається з заяви про визнання боржника банкрутом після анулювання ліцензій боржника, власником Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами” - Міністерством охорони навколишнього природного середовища України було видано наказ № 224 від 06.04.12 про припинення діяльності Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами” шляхом ліквідації за рішенням власника, призначено та затверджено склад комісії з ліквідації, Головою якої призначено виконуючого обов’язки директора Капелюшного І.В.

Відповідно до вимог ст. 105 Цивільного кодексу України в Бюлетені державної реєстрації           № 212 (12) від 04.05.12 було опубліковано оголошення про припинення даної юридичної особи.

Як вбачається з поданої заяви, сума кредиторської заборгованості, що підтвердженні рішеннями судів які набрали законної сили становить 35   270   641, 35 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Як передбачено ч. 5 ст. 11 Закону, боржник зобов’язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов’язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності); під час ліквідації боржника не у зв’язку з процедурою банкрутства встановлено можливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі; в інших випадках передбачених цим Законом.

Відповідно до ст. 114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України було визначено кандидатуру арбітражного керуючого Третяка Андрія Михайловича (ліцензія Серія АВ № 397229 від 18.08.08) для призначення його розпорядником майна Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами”.

Згідно ст.114 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) визначеного автоматизованою системою, не надійшла  заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна суд призначає без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих.

Належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи арбітражний керуючий Третяк А.М. у судове засідання не з’явився, заяву на участь у справі суду не надав.

Враховуючи викладене, суд визнав за доцільне призначити розпорядником майна Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами” - арбітражного керуючого Тусменка Сергія Анатолійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 73 від 12.02.13, адреса: 02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 19),  який входить в число осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих.

Відповідно до ч. 7 ст. 96 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у разі якщо боржник є державним підприємством або підприємством, у статутному капіталі якого частка державної власності перевищує 50 відсотків, господарський суд залучає до участі у справі про банкрутство представників органу, уповноваженого управляти державним майном, з повідомленням про порушення провадження у справі про банкрутство такого підприємства.

У зв’язку з викладеним, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Міністерство охорони навколишнього природного середовища України.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши представників сторін, суд приходить до висновку про обґрунтованість тверджень Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами” про наявність підстав для порушення провадження у справі про його банкрутство. 

Керуючись ст. ст. 1, 10, 11, 16, 96 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

 

1.Порушити провадження у справі № 910/8297/13 про банкрутство Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами” (м. Київ, вул. Дегтярівська, 39, код ЄДРПОУ 25589850, адреса для листування: 02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 19).

2.Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника з 06.06.13.

3.Ввести процедуру розпорядження майном боржника з 06.06.13.

4.Призначити по справі № 910/8297/13 розпорядником майна боржника – арбітражного керуючого Тусменка Сергія Анатолійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 73 від 12.02.13, адреса: 02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 19).

5.Зобов’язати розпорядника майна боржника – арбітражного керуючого                          Тусменка С.А. надати суду не пізніше 26.07.13 відомості про результати розгляду вимог кредиторів.

6.Зобов’язати розпорядника майна надати суду не пізніше 26.07.13 реєстр вимог кредиторів боржника.

7.Зобов’язати арбітражного керуючого Тусменка С.А. у строк до 06.08.13 організувати та провести інвентаризацію майна Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними відходами” та визначити його вартість.

8.Зобов’язати заявника  подати за його рахунок у п'ятиденний строк  до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування

9.Призначити наступне – попереднє засідання суду у справі № 910/8297/13 на 15.08.13  о 10:00 год.

10.Залучити до участі у справі № 910/8297/13 Міністерство охорони навколишнього природного середовища України.

11.Засідання відбудеться у приміщені господарського суду м. Києва в залі судових засідань  № 7 (корпус Б).

12.Належним чином засвідчений примірник ухвали направити заявнику, боржнику, розпоряднику майна боржника, органу державної податкової служби, місцевому загальному суду за місцезнаходженням боржника, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та Міністерству охорони навколишнього природного середовища України.        

 

 

         Суддя                                                                           М.В. Пасько