flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа №5011-49/949-2012

30 січня 2012, 17:23


ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

___________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

 

 27.01.12

                    Справа № 5011-49/949-2012.

 

Суддя Митрохіна А.В. розглянувши заяву (боржника)  Товариства з обмеженою відповідальністю "Альфа-Плюс" (код ЄДРПОУ 32309759)

   про визнання банкрутом

              визнав подані матеріали достатніми для прийняття  заяви до розгляду.

 

Керуючись ст.ст. 1, 3-14, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом”, ст.ст. 64, 65, 86 ГПК України, -

 

СУДДЯ УХВАЛИВ:

 

1.  Порушити провадження у справі та прийняти  заяву до розгляду.

2.  Підготовче засідання суду призначити  на 20.02.12  о 10:00, яке відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: вул. Б.Хмельницького,44-Б, м. Київ, зал судового засідання  №1.

  Викликати для участі у засіданні представників заявника та боржника.

3. Зобов'язати заявника - надати суду докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до  частини  1 статті  39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців": довідку з органу статистики про включення заявника та боржника до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців станом на дату розгляду справи; докази на підтвердження повноважень особи, яка підписала заяву про порушення справи про банкрутство (установчі документи заявника або законодавчий акт, яким визначено повноваження цієї особи); письмову інформацію про розмір частки державної власності у статутному фонді підприємства-боржника (у відсотках); кандидатуру арбітражного керуючого, угоду на оплату праці між кредитором та арбітражним керуючим згідно з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відповідну ліцензію арбітражного керуючого; належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи.

4. Зобов'язати боржника - надати суду відзив на заяву про порушення справи про банкрутство, установчі документи (в оригіналах та копіях); довідку з органу статистики про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на день розгляду справи;  письмову інформацію, документально підтверджену, про розмір частки державної власності у статутному фонді підприємства-боржника (у відсотках); належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи.

 

5. Зобов'язати державного реєстратора за місцем знаходження боржника - внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до частини  1 статті  39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", про внесення запису повідомити суд у десятиденний термін з моменту винесення судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

6. З моменту порушення провадження у справі ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, відповідно до статті 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Зупинити виконання боржником грошових зобов’язань і зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів, строк виконання яких настав до введення мораторію).

Зупинити заходи спрямовані на забезпечення виконання цих зобов’язань та зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), застосованих до прийняття рішення проведення мораторію.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів не поширюється на виплату заробітної плати, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю та життю громадян, авторської винагороди, а також на задоволення вимог кредиторів, що виникли у зв’язку з зобов’язаннями боржника в процедурах розпорядження майном боржника та санації.

Мораторій діє на весь час провадження справи про банкрутство.

7. Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

8. Копію ухвали для відома та з метою запобігання фіктивного банкрутства підприємства направити в:

- Генеральну прокуратуру України;

- Прокуратуру м. Києва;

- Прокуратуру за місцезнаходженням боржника;

- Державну податкову адміністрацію у м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА в м. Києві).

9. Копію ухвали направити:

-  заявнику (рекомендованим листом);

- боржнику (рекомендованим листом);

- Міністерству юстиції України;

- Фонду державного майна України;

- Міністерству економіки України;

-  установі банку боржника;

державній податковій інспекції за місцем  знаходження боржника;

-  державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника;

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для виконання (рекомендованим  листом).

 

 

Суддя                                                                                                            А.В.Митрохіна