flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала підготовчого засідання. Справа №44/281-б

19 січня 2012, 18:11


 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

___________________________________________________________________________________

 

Ухвала підготовчого засідання.

 

 

 Справа №  44/281-б

 

 16.01.12

 

 

 

За заявою Публічного акціонерного товариства "Дочірній Банк Сбербанку Росії"

до               Відкритого акціонерного товариства "Арма - Лізинг" (код ЄДРПОУ 32552855) 

про             визнання банкрутом

    суддя Чеберяк П.П.

 

Представники:

Від заявника     Коляда А.С. –представник

Від боржника    не з’явилися  

Арб. керуючий  Куліченко М.В.

Арб. керуючий  Корольов В.М.

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

 

          Заявник звернувся до Господарського суду м. Києва із заявою про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Арма - Лізинг" оскільки  останній заборгував Публічному акціонерному товариству "Дочірній Банк Сбербанку Росії" 2 259 970 (два мільйона двісті п’ятдесят дев’ять тисяч дев’ятсот сімдесят) грн. 17 коп. і неспроможний сплатити борг.

          Ухвалою Господарського суду м. Києва від 02.12.2011р. порушено провадження у справі № 44/281-б та призначено справу до розгляду на 26.12.2011р.

09.12.2011р. до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Струць М.П. про участь у справі.

У судовому засіданні 26.12.2011р. представник заявника надав пояснення по суті справи та подав клопотання про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Корольова В.М.

Представник боржника надав пояснення по суті справи та заявив клопотання про відкладення розгляду справи. 

Заявлені вимоги кредитора -  Публічного акціонерного товариства "Дочірній Банк Сбербанку Росії" в сумі 2 259 970 (два мільйона двісті п’ятдесят дев’ять тисяч дев’ятсот сімдесят) грн. 17 коп. документально підтверджені, боржником не спростовані, тому визнаються судом обґрунтованими.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.12.2011р. задоволено клопотання боржника та відкладено розгляд справи на 16.01.2012р.

 28.12.2011р. до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Мисенка Я.В. про участь у справі.

У судовому засіданні 16.01.2012р. представник заявника заявив клопотання про відкликання клопотання про призначення розпорядником майна боржника  арбітражного керуючого Корольова В.М. та подав клопотання про призначення розпорядником майна Відкритого акціонерного товариства "Арма - Лізинг" арбітражного керуючого Куліченка Максима Валерійовича. 

Відповідно до п. 2 ст. 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, розпорядник майна призначається господарським судом із числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражні керуючі, відомості про яких надаються в установленому порядку Вищому господарському суду України. Кредитори мають право запропонувати кандидатуру розпорядника майна, яка відповідає вимогам, передбаченим цим Законом.

Згідно пункту 3 вищевказаної статті Закону, якщо інше не передбачено цим Законом, розпорядником майна може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту або володіє спеціальними знаннями, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до статті 1 цього Закону і яка має ліцензію арбітражного керуючого, що видається в установленому законодавством порядку.

Як зазначається у п.6.1.2 рекомендації Президії Вищого господарського суду України від 04.06.2004 р. № 04-5/1193 “Про деякі питання практики застосування Закону України ”Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, в ухвалі про призначення розпорядника майна суд має зазначити мотиви, з яких призначено певну кандидатуру та відхилено інші, що були запропоновані.

При виборі кандидатури розпорядника майна судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Розглянувши кандидатури арбітражних керуючих Струць Миколи Петровича, Мисенка Ярослава Вячеславовича та Куліченка Максима Валерійовича враховуючи значний професійний досвід арбітражного керуючого Куліченка Максима Валерійовича, а також те, що кандидатура арбітражного керуючого Куліченка Максима Валерійовича відповідає вимогам, визначеним Законом України ”Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та запропонована заявником, суд вважає за доцільне призначити розпорядником майна Відкритого акціонерного товариства "Арма - Лізинг" арбітражного керуючого Куліченка Максима Валерійовича (ліцензія серії АВ № 499026 від 25.11.2009р.).

Враховуючи викладене вище, керуючись ст.ст. 6,11,13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд,

 

У Х В А Л И В:

 

1. Визнати розмір вимог кредитора Публічного акціонерного товариства "Дочірній Банк Сбербанку Росії" на суму 2 259 970 (два мільйона двісті п’ятдесят дев’ять тисяч дев’ятсот сімдесят) грн. 17 коп.

2. Зобов’язати ініціюючого кредитора згідно з ч. 5 ст. 11 Закону  України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета “Голос України”) чи Кабінету Міністрів України (газета “Урядовий кур’єр”) оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування.

3. Призначити у справі № 44/281-б розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Куліченка Максима Валерійовича (ліцензія серії АВ № 499026 від 25.11.2009р.).

4. Розпоряднику майна боржника –арбітражному керуючому Куліченку Максиму Валерійовичу у строк до 26.03.2012р. скласти та подати господарському суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника.

5. Призначити попереднє засідання суду на 16.04.2012 р. о 10:00.

6. Призначити перші загальні збори кредиторів, які повинні відбутися не пізніше 26.04.2012р.

 

 

 

Суддя                                                                                             П.П.Чеберяк