flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала підготовчого засідання. Справа № 43/172

19 грудня 2011, 17:42


ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

___________________________________________________________________________________

УХВАЛА

ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

 

Справа №  43/172

 

 15.12.11

 

За заявою    товариства з обмеженою відповідальністю "Алюміній -торговий дім"

до                  комунального підприємства "Київський завод алюмінієвих  конструкцій"

про                визнання банкрутом

                                                                                                                    Суддя Пасько М.В.

 

Представники: 

від заявник           Бобрик В.І. –предст. за дов.,

від боржника        Шусть І.М. –предст. за дов.

В судовому засіданні приймав участь: Лахненко Є.М. - арбітражний керуючий

 

Обставини справи :

 

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Господарський суд міста Києва ухвалою 43/172 порушив справу про визнання банкрутом комунального підприємства "Київський завод алюмінієвих  конструкцій" та призначив її розгляд на 08.12.11.

16.11.11 від арбітражного керуючого Лахненка Є.М. надійшла заява про участь у справі           № 43/172.

В судовому засіданні від представника боржника надійшло клопотання про відкладення розгляду справи з метою надання можливості ознайомитись з її матеріалами, оскільки, копія заяви про визнання боржника банкрутом та додані до неї документи.

Як вбачається з матеріалів справи, Заявником в якості доказу виконання вимог ст. 56 ГПК України та вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, до матеріалів заяви про порушення справи про визнання банкрутом комунального підприємства "Київський завод алюмінієвих  конструкцій" № 1111 від 28.10.11 було додано фіскальний чек № 2198 від 28.10.11 та опис вкладення у цінний лист, з якого вбачається, що боржнику було направлено копію зазначеної заяви та додані до неї документи.

З метою запобігання порушення інтересів учасників провадження, з метою надання можливості сторонам ознайомитись з матеріалами справи, розгляд справи було відкладено на 15.12.11.

Ініціюючий кредитор заявив клопотання про призначення на посаду розпорядника майна боржника –арбітражного керуючого Лахненка Євгена Миколайовича (ліцензія серія АВ № 397150 від 07.05.11, місце проживання якого: м. Київ, вул. Лайоша Гавро, 17, кв. 143).

Погодившись з наданою кандидатурою, враховуючи відсутність заперечень з боку інших                                                                                        

                                                                                                                                                          учасників процесу, суд призначає розпорядником майна боржника арбітражного керуючого –Лахненка Є.М.

Відповідно до ст. 6 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно визначенню ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Вимоги ініціюючого кредитора підтверджені рішенням господарського суду міста Києва від 14.01.11 № 31/14, яке набрало законної сили.

Таким чином вимоги ініціюючого кредитора є безспірними. Крім того, боржник не був позбавлений можливості добровільно погасити заборгованість під час виконавчого провадження.

Крім того, боржник у наданому відзиві та представник боржника в судовому засіданні проти наявності заборгованості не заперечував та повідомив про недостатність коштів для погашення заборгованості.

Оскільки, факт неплатоспроможності боржника судом встановлено, безспірність заявлених  вимог кредитора підтверджується поясненнями сторін та  поданими документами і боржником письмово не заперечується,  є підстави  для прийняття ухвали підготовчого засідання.

Керуючись  ст.ст. 11, 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 64, 65, 86, 89 ГПК України, господарський суд м. Києва, -

 

УХВАЛИВ:

 

1.Визнати розмір вимог товариства з обмеженою відповідальністю "Алюміній -торговий дім" (м. Київ, вул. Басейна, 9/3, код ЄДРПОУ 36521003), який подав заяву про порушення справи про банкрутство комунального підприємства "Київський завод алюмінієвих  конструкцій" на суму 4 140 294, 32 грн.

2.Зобов’язати  заявника  подати за його рахунок  у десятиденний строк  до офіційного друкованого органу  Верховної Ради України чи  Кабінету Міністрів України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування.

3.Призначити по справі № 43/172 розпорядником майна боржника арбітражного керуючого –Лахненка Євгена Миколайовича (ліцензія серія АВ № 397150 від 07.05.11, місце проживання якого: м. Київ, вул. Лайоша Гавро, 17, кв. 143).

4.Розпоряднику майна надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника.

5.Призначити наступне  -  попереднє засідання господарського суду  у справі № 43/172 на 29.02.11 о 11:00.

6.Засідання відбудеться у приміщені господарського суду м. Києва в залі судових засідань            № 49 (корпус В).

 

        

            Суддя                                                                                                     М.В.Пасько