flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа № 50/308-б

11 листопада 2011, 16:24

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

___________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

 

 08.11.11

Справа № 50/308-б.

 

 

Суддя Головатюк Л.Д. розглянув заяву  Громадянина України Переверзєва Віталія Станіславовича

до   фізичної особи - підприємця Усенко Олександра Васильовича(ідентифікаційний номер 2855301259)  ,    

про порушення справи про банкрутство

визнав подані матеріали достатніми для визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Керуючись ст. ст. 1, 5, 47, 48 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом”, ст.ст.64, 65, 86 ГПК України, -

 

СУДДЯ  УХВАЛИВ:

 

1. Прийняти заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

 

2. Призначити справу до розгляду на 25.11.11  о 10:40 год. в засіданні господарського суду за адресою: вул. Б.Хмельницького, 44-в, зал № 43. Викликати для участі у засіданні уповноважених представників сторін(заявника та боржника), явку яких визнати обов'язковою.

3. Зобов’язати заявника надати суду докази наявності або відсутності активів боржника.

Крім того, зобов’язати заявника виконати вимоги ст. 36 ГПК України, станом на день слухання справи надати суду в судове засідання довідки обслуговуючих банківських установ боржника про наявність основних поточних рахунків із зазначенням МФО банків, а також надати суду для огляду оригінали всіх доданих до заяви про визнання банкрутом копій документів.

 

          Заявнику документи надавати у прошитому та пронумерованому вигляді з описом.

 

4. Зобов’язати державного реєстратора за місцезнаходженням боржника не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", про внесення запису повідомити суд  не пізніше п'яти робочих днів з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

Уповноважити заявника на одержання від державного реєстратора доказів про внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру на підставі ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство для надання у судовому засіданні.

 

5. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, відповідно до ст. 12 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, до закінчення провадження у справі - зупинити виконання боржником грошових зобов’язань і зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів, строк виконання яких настав до введення мораторію), та зупинити заходи спрямовані на забезпечення виконання цих зобов’язань та зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), застосованих до прийняття рішення про введення мораторію.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів не поширюється на виплату заробітної плати, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю та життю громадян, авторської винагороди, а також на задоволення вимог кредиторів, що здійснюється боржником у порядку, встановленому статтею 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом", або керуючим санацією згідно з планом санації, затвердженим господарським судом, або ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому статтею 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом".

Дія мораторію припиняється з дня припинення провадження у справі про банкрутство.

6. Накласти арешт на майно боржника, за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення.

7. Відділу державної виконавчої служби у Солом"янському районі м. Києва здійснити арешт майна(за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення) Усенко Олександра Васильовича(ідентифікаційний номер 2855301259) у п"ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали та надіслати докази виконання до господарського суду м. Києва.

Ухвала суду про накладення арешту є виконавчим документом, який забезпечує вимоги кредиторів. Підставою відкриття виконавчого провадження є п. 3 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження", який вказує на "інші передбачені законом випадки". Цими "іншими" випадками є положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом". Згідно ч. 5 ст. 25 Закону України "Про виконавче провадження" за виконавчим документом про забезпечення позовних вимог державний виконавець починає вчиняти виконавчі дії не пізніше, ніж у 5-денний строк з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження.

8. Заборонити боржнику вчиняти дії щодо відчуження майна.

9. Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

10. Копію ухвали направити для виконання:

- сторонам;

- Державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника;

 - Київському управлінню з питань банкрутства (вул. П.Любченка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

11. Копію ухвали направити для відома та з метою запобігання фіктивного банкрутства підприємства в:

- прокуратуру м. Києва;

- державну податкову адміністрацю у м. Києві ( вул. Шолуденка, 33/19, м. Київ).

 

  Суддя                                                                                                           Головатюк Л.Д.