flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа № 46/173-б

09 листопада 2011, 18:18


ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м. Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

 

 04.11.11

Справа № 46/173-б.

 

Суддя Омельченко Л.В., розглянувши матеріали за заявою

 Приватної установи "Редакція всеукраїнської рекламно - інформаційної газети "Брокер"  (ідентифікаційний код 34805194)

про порушення справи про банкрутство в порядку процедури, передбаченої ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

 

1. Прийняти заяву до розгляду та порушити провадження у справі. Справа розглядатиметься суддею Господарського суду міста Києва Омельченком Л.В.

2        Розгляд справи призначити на 25.11.11 о 10:40 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал №  35 .

3. Викликати у засідання суду представника заявника, явку якого визнати обов'язковою.

4.       Зобов'язати боржника надати суду докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Єдиний державний реєстр) про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", інформацію про розмір частки державної власності у статутному фонді підприємства-боржника (у відсотках); бухгалтерський баланс на останню звітну дату, оригінал довідки обслуговуючого банку (банків) про фінансовий стан та про рух коштів на рахунку протягом останніх 1,5 роки до дня звернення до суду з заявою про порушення справи про банкрутство, довідку Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна та Управління Державної автомобільної інспекції м. Києва про наявність або відсутність зареєстрованого за заявником (боржником) рухомого та нерухомого майна, відомості відповідного реєстраційного органу про те, чи являється заявник (боржник) засновком (учасником) господарських товариств та відомості про наявність акцій, список можливих кредиторів, дебіторів, санаторів, оригінали витягів з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру обтяжень рухомого майна; акт останньої податкової перевірки, відомості останньої інвентаризації, належним чином засвідчені копії договорів з кредиторами, вимоги яких не можуть бути задоволені без процедури банкрутства та докази виконання таких договорів (акти виконання робіт, виписку з банківського рахунку) або ж інших документів, з яких вбачається законність встановленої ліквідатором заборгованості строк оплати якої настав, докази звернення кредитора (Лащенко Т.В.) до ліквідатора з грошовим  вимогами до боржника, оригінали доданих до позовної заяви документів у засідання суду для огляду, кандидатуру арбітражного керуючого та угоду з ним, належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи.

5.       Зобов'язати державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", про внесення запису повідомити суд не пізніше п'яти робочих днів з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі, а також надати суду відомості щодо того, чи є являється боржник засновником (учасником) господарських товариств.

6.       Уповноважити заявника (боржника) на одержання від Державного реєстратора доказів про внесення до Єдиного державного реєстру запису про порушення провадження у справі про банкрутство боржника на підставі ухвали про порушення провадження у справі для надання у судовому засіданні.

7. Зобов'язати державну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника у п'ятиденний термін з дня отримання даної ухвали поінформувати господарський суд про підприємницьку діяльність боржника, зокрема, щодо останньої дати подання боржником документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, а також відомості щодо зміни адреси боржника; надати відомості про відкриття та закриття боржником рахунків у банківських установах; відомості щодо наявності/відсутності у боржника заборгованості по податкам, зборам та обов'язковим платежам, відомості про проведення перевірки підприємства після отримання від нього заяви за формою № 8-ОПП (25.10.2010 р.). У випадках припинення підприємницької діяльності, зазначити про це в інформації, що подається. Також, повідомити суд про наявність інформації щодо підтвердження знаходження керівних органів боржника за адресою реєстрації, зокрема зазначити чи здійснювались посадовими особами податкового органу заходи щодо пошуку боржника та чи призвели ці заходи до відповідних результатів. В разі наявності зазначеної інформації надати суду підтверджуючі документи, зокрема акти, складені співробітниками податкового органу, тощо, також надати відомості (з доданням відповідних доказів, щодо повідомлення Державного реєстратора у встановленому законом порядку про відсутність керівних органів боржника за адресою реєстрації; надати суду копії установчих та реєстраційних документів боржника, наявних в податкових органах, та копії останніх податкових декларацій, поданих боржником до податкових органів.

8.       З моменту порушення провадження у справі ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів заявника (боржника) до закінчення провадження у справі.

9.       Заборонити посадовим особам заявника (боржника) вчиняти дії щодо відчуження майна, реорганізації чи ліквідації юридичної особи укладення угод про зазначене з іншими суб'єктами підприємницької діяльності. Заборонити посадовим особам заявника (боржника) або власнику його майна чи уповноваженому ним органу або іншим особам вчиняти певні дії щодо майнових активів заявника (боржника).

10.     Копію ухвали направити заявнику (боржнику), в прокуратуру, державну виконавчу службу, державну податкову інспекцію та державному реєстратору за місцезнаходженням боржника, у Державну податкову адміністрацію у м. Києві, установі банку боржника, державному органу з питань банкрутства.

11.     Попередити заявника (боржника) про можливість застосування судом положень п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України в разі неподання заявником (боржником) витребуваних судом документів або нез'явлення представника заявника (боржника) на виклик в судове засідання, без поважних причин.

 

Суддя                                                                                                            Л.В. Омельченко