flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа № 15/163-б

09 листопада 2011, 18:04

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 230-31-34

___________________________________________________________________________________

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

 

 07.11.11

                                 Справа № 15/163-б.

 

Суддя Хоменко М.Г., розглянувши заяву  Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудексперт Плюс"

до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудексперт Плюс" (код ЄДРПОУ 33230533)     

про визнання банкрутом,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття  заяви до розгляду.

Керуючись ст. 1, 3-11, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суддя

СУДДЯ УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі та прийняти  заяву до розгляду.

2. Розгляд справи у судовому засіданні призначити на  22.11.11  о 16:10. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва у  залі судових засідань № 35(корпус "В").

3. Викликати для участі у засіданні представників боржника.

4. Зобов'язати:

Зобов"язати заявника(боржника) надати суду докази виникнення заборгованості  перед наступними кредиторами:

-Товариством з обмеженою відповідальністю "Вертикаль Плюс" на суму 2 401 312,13грн.;

- Відкритим акціонерним товариством "Добровеличівський консервний завод" на суму 316 111,90грн.;

-  Товариством з обмеженою відповідальністю "Фудекспорт Плюс" на суму 502 475,00грн.

         Звернути увагу заявника(боржника) на те, що боргові зобов"язання  Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудексперт Плюс" повинні бути безспірними відповідно до вимог ч. 8 ст. 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" .

Отже, на момент подачі заяви про порушення провадження у справі про банкрутство заявником(боржником) повинні бути надані документи, які підтверджують наявність ознак неплатоспроможності або її загрози. Інакше таке банкрутство має ознаки фіктивного, тобто ініційованого з метою невиконання зобов"язань.

            Заявника (боржника) –надати суду відповідно до ч. 1 ст. 105 Цивільного кодексу України докази від органу, що здійснює державну реєстрацію, про внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Єдиний державний реєстр) відомостей про те, що юридична особа –боржник перебуває у процесі припинення, надати суду оригінал примірника друкованого засобу масової інформації, в якому опубіковано оголшення про припинення юридичної особи  - боржника та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї відповідно до ч. 4 ст. 105 Цивільного кодексу України для огляду в судовому засіданні; виконати вимоги ст. 36 ГПК України, надати суду: докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до  ч. 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", докази на уповноваження особи, яка підписала заяву про порушення справи про банкрутство, належним чином засвідчені на вимогу ст. 36 ГПК України, оригінали для огляду в судовому засіданні:  докази наявності або відсутності договору застави (в т.ч. податкової застави), інформацію про розмір частки державної власності у статутному фонді підприємства-боржника (у відсотках), оригінал довідки обслуговуючого банку (банків) заявника (боржника) про рух коштів на рахунку заявника (боржника) протягом останніх 1,5 років до дня звернення до суду з заявою про порушення справи про банкрутство (з 11.03.2007 р. по 11.09.2008 р.), довідку обслуговуючого банку (банків) заявника (боржника) про фінансовий стан заявника (боржника) станом на день розгляду справи, довідку Комунального підприємства “Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна” та Управління Державної автомобільної інспекції м. Києва про наявність або відсутність зареєстрованого за заявником (боржником) рухомого та нерухомого майна, список можливих кредиторів, дебіторів, санаторів; належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи.  

 

 

   Уповноважити заявника (боржника) на одержання від державного реєстратора доказів про внесення до Єдиного державного реєстру запису про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, а також відомостей про те, що юридична особа –боржник перебуває у процесі припинення на підставі ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство для надання у судовому засіданні.        

           Державного реєстратора за місцезнаходженням боржника - не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", про внесення запису повідомити суд  не пізніше п'яти робочих днів з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

4. Попередити заявника (боржника) про можливість застосування судом положень п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України в разі неподання заявником (боржником) витребуваних судом документів або нез’явлення представника заявника (боржника) на виклик в судове засідання, без поважних причин.

5. З моменту порушення провадження у справі ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів заявника (боржника) до закінчення провадження у справі.

Мораторій діє на весь час провадження справи про банкрутство.

6. Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

7.  Заборонити посадовим особам заявника (боржника) вчиняти дії щодо відчуження майна, реорганізації чи ліквідації юридичної особи укладення угод про зазначене з іншими суб’єктами підприємницької діяльності.

Заборонити посадовим особам заявника (боржника) або власнику його майна чи уповноваженому ним органу або іншим особам вчиняти певні дії щодо майнових активів заявника (боржника).

8. Копію ухвали для відома та з метою запобігання фіктивного банкрутства, умисного доведення до банкрутства та інших незаконних дій у разі банкрутства направити в: прокуратуру м. Києва, прокуратуру за місцезнаходженням боржника та в Державну податкову адміністрацію у м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА в м. Києві).

9. Копію ухвали направити:

- заявнику (боржнику);

- власнику майна боржника;

- установі банку боржника;

- Київському управлінню з питань банкрутства, м. Київ, вул. Любченка, 15;

- державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника;

- державній податковій інспекції за місцемзнаходженням боржника;

- державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для виконання вимог ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" щодо внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство, а також щодо повідомлення органів статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису (рекомендованим листом з повідомленням про вручення).

 

 

          Суддя                                                                                       Хоменко М.Г.