flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа № 50/304-б

04 листопада 2011, 17:07

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

___________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

 

 03.11.11

Справа № 50/304-б.

 

Суддя Головатюк Л.Д. розглянувши заяву  фізичної особи - підприємця Ізмайлова Олексія Валерійовича 

до   фізичної особи - підприємця Ізмайлова Олексія Валерійовича(ідентифікаційний номер 2825917379)  ,    

про визнання банкрутом

Керуючись ст.ст. 2, 8, 7, 11, 12, 47-49 Закону України “Про відновлення платоспромож­ності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 38, ст. 64-65 ГПК України,-

 

СУДДЯ  УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Призначити підготовче засідання суду на 25.11.11  о 10:30 в засіданні господарського суду за адресою: вул. Б.Хмельницького, 44-в, зал № 43. Викликати для участі у засіданні уповноваженого представника заявника(боржника), явку якого визнати обов'язковою.

Зобов'язати:

3. Заявника надати суду: план погашення боргів, що включає строк його виконання, розмір суми, яка буде щомісячно направлятися на погашення вимог кредиторів, розмір суми, яка щомісячно залишається боржнику - громадянину підприємцю та членам його сім’ї на споживання, докази направлення копій плану погашення боргів всім кредиторам та іншим учасникам у справі про банкрутство, довідку з Міністерства статистики України про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на день розгляду справи, належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи. Надати суду для огляду в судовому засіданні оригінали документів, доданих до заяви про порушення справи про банкрутство.

Кредиторів: надати суду письмові пояснення щодо плану погашення боргів та свої заперечення.

державного реєстратора за місцем  знаходження боржника - внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", про внесення запису повідомити суд у десятиденний термін.

4. З моменту порушення провадження у справі ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, відповідно до ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Зупинити виконання боржником грошових зобов’язань і зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів, строк виконання яких настав до введення мораторію).

Зупинити заходи спрямовані на забезпечення виконання цих зобов’язань та зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), застосованих до прийняття рішення проведення мораторію.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів не поширюється на виплату заробітної плати, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю та життю громадян, авторської винагороди, а також на задоволення вимог кредиторів, що виникли у зв’язку з зобов’язаннями боржника в процедурах розпорядження майном боржника та санації.

Мораторій діє на весь час провадження справи про банкрутство.

5. Накласти арешт на майно боржника, за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення.

6. Відділу державної виконавчої служби у Святошинському районі м. Києва здійснити арешт майна(за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення) Ізмайлова Олексія Валерійовича(ідентифікаційний номер 2825917379) у п"ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали та надіслати докази виконання до господарського суду м. Києва.

Ухвала суду про накладення арешту є виконавчим документом, який забезпечує вимоги кредиторів. Підставою відкриття виконавчого провадження є п. 3 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження", який вказує на "інші передбачені законом випадки". Цими "іншими" випадками є положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом". Згідно ч. 5 ст. 25 Закону України "Про виконавче провадження" за виконавчим документом про забезпечення позовних вимог державний виконавець починає вчиняти виконавчі дії не пізніше, ніж у 5-денний строк з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження.

7. Заборонити боржнику вчиняти дії щодо відчуження майна.

8. Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

9. Копію ухвали направити:

- заявнику/боржнику;

- установі банку боржника;

- Київському управлінню з питань банкрутства (03150, м. Київ, вул. П.Любченка, 15);

- державному реєстратору у Святошинському районі м. Києва для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").”

- відділу державної виконавчої служби у Святошинському районі м. Києва.

10. Копію  ухвали для відома та з метою запобігання фіктивного банкрутства направити в:

- Прокуратуру м. Києва;

- ДПІ у Святошинському районі м. Києва;

- Державній податковій адміністрації у м. Києві.

 

  Суддя                                                                                                      Головатюк Л.Д.