flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа № 15/160-б

02 листопада 2011, 12:58

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 230-31-34

___________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

 

 31.10.11

                                 Справа № 15/160-б.

 

 

Суддя Хоменко М.Г., розглянувши заяву  Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична фірма "Закон і бізнес"

до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Інфотайм Оптіма"(код ЄДРПОУ 34645532_     

про визнання банкрутом,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття  заяви до розгляду.

Керуючись ст.ст. 1-2, 4-8, 11-12, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 64, 65, 86 ГПК України -

 

СУДДЯ УХВАЛИВ:

 

1. Порушити провадження у справі та прийняти  заяву до розгляду.

2. Розгляд справи у судовому засіданні призначити на  15.11.11  о 15:50. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва у  залі судових засідань № 15.

3.Викликати для участі у засіданні представників заявника та боржника, явку яких визнати обоа"язковою.

4. Зобов'язати заявника надати суду:

- докази щодо уповноваження особи, яка підписала заяву про порушення провадження у справі про банкрутство;

- докази про фактичне припинення підприємницької діяльності боржником;

- постанову державного виконавця про відкриття виконавчого провадження;

- відомості про майновий стан боржника, список можливих кредиторів та санаторів, розрахунки сум, що стягуються;

- довідку статуправління про включення боржника до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на час розгляду справи;

- довідку обслуговуючого боржника банку на день розгляду справи про стан погашення заборгованості;

- докази про відсутність  за місцемзнаходження боржника та його керівних органів (акт, відомості з поштового відділення і т.д.);

- заяву про проведення ліквідаційної процедури власними силами або кандидатуру арбітражного керуючого.

5. Зобов’язати заявника надати суду докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до  ч. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Уповноважити заявника на одержання від державного реєстратора доказів про внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру на підставі ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство для надання у судовому засіданні.

Також зобов’язати заявника надати суду докази наявності або відсутності активів боржника, у разі наявності активів боржника надати суду кандидатуру арбітражного керуючого, угоду на оплату праці між кредитором та арбітражним керуючим відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та надати відповідну ліцензію арбітражного керуючого.

Крім того, зобов’язати заявника надати суду належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи, станом на день слухання справи надати суду в судове засідання довідки з обслуговуючих банків про наявність відкритих рахунків із зазначенням МФО банків, а також надати суду довідки з органів статистики про включення заявника та боржника до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (в оригіналах і копіях).

 6. Попередити заявника про наслідки неподання ним витребуваних судом документів або нез’явлення представника заявника на виклик в судове засідання без поважних причин, що передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України.

7.  Витребувати від обслуговуючого банку боржника інформацію про рух коштів на рахунку боржника протягом останнього року та про залишок коштів на рахунках боржника, а також інформацію про відкриття/закриття боржником рахунків в установі банку.

 8.  Зобов'язати Державну податкову інспекцію у Святошинському районі м. Києва у п"ятиденний термін поінформувати господарський суд про підприємницьку діяльність боржника, зокрема, щодо останньої дати подання боржником документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, а також відомості щодо зміни адреси боржника; надати відомості про відкриття та закриття боржником рахунків у банківських установах. У випадку припинення підприємницької діяльності боржником, зазначити про це в інформації, що подається.

9. Зобов’язати державного реєстратора за місцезнаходженням боржника не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", про внесення запису повідомити суд  не пізніше п'яти робочих днів з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

10.Зобов"язати державного реєстратора надати суду копію установчих документів боржника.

11. Зобов"язати управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі м.Києва у семиденний термін надати суду відомості щодо звітності боржника за останній рік та наявності у боржника заборгованості по заробітній платі.

12. Зобов"язати Головне управління статистики у м.Києві надати суду відомості про подання боржником звітності та повідомити суд про  дату останньої звітності.

13. Зобов'язати боржника надати суду:

- відповідно до ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до дати проведення судового засідання подати до господарського суду та заявнику відзив на заяву про порушення справи про банкрутство.

14.  Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

15. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів у відповідності зі ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

16. Копію ухвали для відома та з метою запобігання фіктивного банкрутства, умисного доведення до банкрутства та інших незаконних дій у разі банкрутства направити в:

- Прокуратуру м. Києва;

- Прокуратуру за місцезнаходженням боржника;

- Державну податкову адміністрацію у м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА в м. Києві).

 17. Копію ухвали направити:

-  заявнику (рекомендованим листом з повідомленням про вручення);

- боржнику (рекомендованим листом з повідомленням про вручення);

-  власнику майна боржника;

- установі банку боржника;

-  управлінню з питань банкрутства у м.Києві та Київській області;

- управлінню Пенсійного фонду України за місцемзнаходження боржника;

-Головному управлінню статистики у м.Києві;

-державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника;

- державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для виконання вимог ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" щодо виконання цієї ухвали та внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство, а також щодо повідомлення органів статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису (рекомендованим листом з повідомленням про вручення);

- державній податковій інспекціїї за місцезнаходженням боржника.

 

Уповноважити ініціюючого кредитора або його повноважного представника   нарочно отримати інформацію від  вищевказаних установ та  організацій у п’ятиденний строк з дня отримання ухвали.

 

 

            Суддя                                                                                                                        М.Г. Хоменко