flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала підготовчого засідання. Справа № 43/167

31 жовтня 2011, 16:02

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

 

УХВАЛА

 

 Справа №  43/167

 

 26.10.11

 

За заявою     публічного акціонерного товариства "Акціонерний промислово - інвестиційний

                       банк" Філія Центрально - міського відділення ПАТ Промінвестбанк в місті

                       Кривий Ріг Дніпропетровської області

до                   дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест"

про                визнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

 

Представники:

від заявника        Кошарський О.В. –предст. за дов.,

від боржника      не з’явились

 

Обставини справи:

 

Заявник звернувся до суду з заявою про визнання дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест", оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.09.11 порушено провадження у справі              № 43/167 та призначено її розгляд на 05.10.11.

Представник боржника в судове засідання призначене на 05.10.11 не з’явився.

Особи, які беруть участь у розгляді справи, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною в позовній заяві (див. Роз'яснення Президії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України").

У зв’язку з невиконанням  заявником вимог ухвали господарського суду міста Києва від 19.09.11, в частині надання суду доказів внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до  частини  1 статті  39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців": довідку з органу статистики про включення заявника та боржника до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців станом на дату розгляду справи; доказів на підтвердження повноважень особи, яка підписала заяву про порушення справи про банкрутство (установчі документи заявника або законодавчий акт, яким визначено повноваження цієї особи); письмової інформації про розмір частки державної власності у статутному фонді підприємства-боржника (у відсотках); кандидатуру арбітражного керуючого, угоду на оплату праці між кредитором та арбітражним керуючим згідно з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", належним чином засвідченої довіреності представника в матеріали справи, розгляд справи було відкладено на 26.10.11.

В судовому засіданні від ініціюючого кредитора надійшло клопотання  призначення на посаду розпорядника майна боржника –арбітражного керуючого Ньорбу Анастасію Валентинівну (ліцензія серія АВ № 547904 від 06.12.10, місце проживання якої, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Водоп’янова, 5, кв. 248) погодившись з наданою кандидатурою, враховуючи відсутність заперечень з боку інших учасників процесу, суд призначає розпорядником майна боржника арбітражного керуючого –Ньорбу А.В.

Відповідно до ст. 6 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно визначенню ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Вимоги ініціюючого кредитора підтверджені рішенням господарського суду міста Києва від 06.03.09 № 34/49, яке набрало законної сили.

Таким чином вимоги ініціюючого кредитора є безспірними. Крім того, боржник не був позбавлений можливості добровільно погасити заборгованість під час виконавчого провадження.

Оскільки, факт неплатоспроможності боржника судом встановлено, безспірність заявлених  вимог кредитора підтверджується поясненнями сторін та  поданими документами і боржником письмово не заперечується,  є підстави  для прийняття ухвали підготовчого засідання.

Керуючись  ст.ст. 11, 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 64, 65, 86, 89 ГПК України, господарський суд м. Києва, -

 

УХВАЛИВ:

 

1.Визнати розмір вимог публічного акціонерного товариства "Акціонерний промислово - інвестиційний банк" Філія Центрально - міського відділення ПАТ Промінвестбанк в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області (50000, м. Кривий Ріг, пр-кт Карла Маркса, 5, код ЄДРПОУ 09305497), який подав заяву про порушення справи про банкрутство дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 7/11, код ЄДРПОУ 32209480) на суму 5 247 348, 46 грн.

2.Зобов’язати  заявника  подати за його рахунок  у десятиденний строк  до офіційного друкованого органу  Верховної Ради України чи  Кабінету Міністрів України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування.

3.Призначити по справі № 43/167 розпорядником майна боржника арбітражного керуючого –Ньорбу Анастасію Валентинівну (ліцензія серія АВ № 547904 від 06.12.10, місце проживання якої, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Водоп’янова, 5, кв. 248).

4.Розпоряднику майна надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника.

5.Призначити наступне  -  попереднє засідання господарського суду  у справі № 43/167 на 14.12.11 о 11:00.

6.Засідання відбудеться у приміщені господарського суду м. Києва в залі судових засідань           № 49 (корпус В).

 

     Суддя                                                                                                                   М.В.Пасько