flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала підготовчого засідання. Справа№ 50/283-б

28 жовтня 2011, 16:57

 

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

 

УХВАЛА

 

Справа №  50/283-б

 

 20.10.11

За заявою       ТОВ "Поліграфічна фірма "Джой" 

до                      ТОВ "Поліграфічна фірма "Джой"(код ЄДРПОУ 32958880)

про                   банкрутство

Суддя   Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника(боржника)         Балан О.В.(дов. від 07.09.2011)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Поліграфічна фірма "Джой" звернулося до суду із заявою про порушення справи про своє банкрутство, оскільки задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов"язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 03.10.2011 порушено провадження у справі №50/283-б та призначено підготовче засідання суду на 20.10.2011.

Представник заявника(боржника) в підготовче засідання суду 20.10.2011 з'явився, дав пояснення і підтримав подану заяву про порушення справи про своє банкрутство.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у підготовчому засіданні суддя оцінює подані документи, заслуховує пояснення сторін, розглядає обґрунтованість заперечень боржника.

 При розгляді справи № 50/283-б в підготовчому засіданні суд –

 

                                                            В С Т А Н О В И В:

Згідно наявних документів боржник зареєстрований Подільською РДА у м. Києві як товариство з обмеженою відповідальністю за адресою: 04080, м. Київ, вул. Фрунзе, буд. 82, код ЄДРПОУ 32958880.

Твердження заявника(боржника) про неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі підтверджується фінансовим звітом та бухгалтерськими довідками, судом встановлено, що загальна сума заборгованості боржника перед контрагентами(кредиторами) складає 6 433 357,84 гривень.

Отже, беручи до уваги зазначене, надані боржником первинні документи, на підставі яких виникла кредиторська заборгованість, наданий перелік майна боржника, що знаходиться на його балансі, суд приходить до висновку, що у товариства з обмеженою відповідальністю "Поліграфічна фірма "Джой" склалася ситуація, при якій задовольнити в повному обсязі вимоги кредиторів є неможливим.

Сукупність доказів, які містяться в матеріалах справи № 50/283-б, доводять неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений законом строк.

Заявник в судовому засіданні 20.10.2011 подав клопотання про призначення розпорядником майна боржника –товариства з обмеженою відповідальністю "Поліграфічна фірма "Джой" арбітражного керуючого Симоненка Сергія Олександровича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 566946 від 27.09.2011, ідентифікаційний номер фізичної особи-платника податків та інших обов’язкових платежів 2532315272).

Частиною 1 статті 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що якщо при прийнятті заяви про порушення провадження справи про банкрутство призначити розпорядника майна неможливо, розпорядник майна призначається на підготовчому засіданні.

Розглянувши клопотання про призначення розпорядника майна суд з”ясував, що арбітражний керуючий Симоненко С.О. відповідає вимогам ст.3-1 Закону про банкрутство, а тому  може бути призначений розпорядником майна боржника.

За таких обставин суд вважає за доцільне задовольнити клопотання заявника та призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Симоненка Сергія Олександровича.

Відповідно до п. 5 ст. 7 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення, зокрема, такої обставини як задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами.

Керуючись ст.ст. 7, 11, 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд м. Києва –

У Х В А Л И В:

 1. Визнати розмір кредиторської заборгованості товариства з обмеженою відповідальністю "Поліграфічна фірма "Джой" (код ЄДРПОУ 32958880) в розмірі  6 433 357,84 грн.

  2. Зобов’язати заявника(боржника) виконати вимоги ч.5 ст.11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, а саме: з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь  у санації боржника, за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника та надати суду докази подання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення має містити: повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити; найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

 3.  Призначити у справі № 50/283-б з метою забезпечення майнових інтересів кредиторів розпорядником майна товариства з обмеженою відповідальністю "Поліграфічна фірма "Джой" арбітражного керуючого Симоненка Сергія Олександровича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 566946 від 27.09.2011, ідентифікаційний номер фізичної особи-платника податків та інших обов’язкових платежів 2532315272).

4. З метою виявлення всіх  інших можливих кредиторів зобов’язати  арбітражного керуючого –Симоненка Сергія Олександровича направити запити до державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов’язкового державного страхування, податків і зборів (обов’язкових платежів). 

5. Зобов’язати розпорядника майна - арбітражного керуючого Симоненка Сергія Олександровича не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника, у якому повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені). Внести в реєстр окремо відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

6. Призначити попереднє засідання суду на 19.01.2012 о 14:30 год. (не пізніше 3-х місяців від дати проведення підготовчого засідання), яке відбудеться за адресою: вул. Б.Хмельницького, 44 В, м. Київ, зал. № 35.

7. Призначити перші загальні збори кредиторів, які повинні відбутися не пізніше 30.01.2012 (не пізніше 3-х місяців і 10 днів від дати проведення підготовчого засідання).

8. Копію ухвали направити заявнику(боржнику), розпоряднику майна, державному органу з питань банкрутства та державному реєстратору Подільської районної у м. Києві державної адміністрації.

9. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

 

Суддя                                                                                                           Головатюк Л.Д.