flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала підготовчого засідання. Справа №50/271-б

28 жовтня 2011, 16:48

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

 

 

УХВАЛА

 

Справа №  50/271-б

 

 20.10.11

За заявою     товариства з обмеженою відповідальністю "Паливні-ресурси"

до                     товариства з обмеженою відповідальністю "Фелд-Інтер+"

про                  банкрутство

Суддя   Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника             Сидоренко О.В.(дов. від 25.02.2011)

Від боржника            Тоцька А.О.(дов. від 03.06.2011)

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство  боржника, оскільки товариства з обмеженою відповідальністю "Фелд-Інтер+" неспроможне сплатити борг у сумі 2 241 564,59 грн. протягом трьох місяців після встановленого для його сплати строку.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 19.09.2011 порушено провадження у справі №50/271-б та призначено підготовче засідання суду на 06.10.2011.

Представник заявника в підготовче засідання суду 06.10.2011 не з’явився, витребувані судом докази та відзив на заяву про порушення справи про банкрутство не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був попереджений належним чином.

Представник боржника в судове засідання з'явився та дав пояснення по справі.

Розгляд справи було відкладено на 20.10.2011.

В судове засідання 20.10.2011 з'явилися представники заявника та боржника, надав додаткові пояснення по справі.

Заявник підтримав подану заяву про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Фелд-Інтер+".

Представник боржника подав клопотання про відкладення розгляду справи для надання доказів платоспроможності боржника. Однак суд зазначив, що єдиним доказом платоспроможності боржника в межах даної справи була б сплата боржником заборгованості перед ініціюючим кредитором, однак матеріалами справи підтверджується наявність вказаної заборгованості та її непогашення протягом трьох місяців після встановленого для її сплати строку. Суд відмовив в задоволенні клопотання про відкладення розгляду справи. Окрім цього суд акцентував увагу боржника, що відповідно до вимог ст.11 Закону України про банкрутство підготовче засідання суду має відбутися не пізніше ніж на тридцятий день з дня прийняття заяви про порушення справи про банкрутство і цей термін вже сплинув. А боржник навіть не виконав вимоги даного Закону ( ч.1 ст.11) щодо зобов”язання подати в господарський суд та заявнику відзив на заяву про порушення справи про банкрутство.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у підготовчому засіданні суддя оцінює подані документи, заслуховує пояснення сторін, розглядає обґрунтованість заперечень боржника.

 При розгляді  даної справи  в підготовчому засіданні суд –

 

В С Т А Н О В И В:

Згідно наявних документів боржник зареєстрований  Шевченківською РДА у м. Києві як товариство з обмеженою відповідальністю "Фелд-Інтер+"  за адресою: 01033, м. Київ, вул. Чапаєва, буд. 4, офіс 16, код ЄДРПОУ 32292819.

         Заявлені вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "Паливні-ресурси"  документально підтверджуються наявними  судовим рішенням, наказом про його примусове виконання, постановою ВДВС про відкриття виконавчого провадження., договором про відступлення права вимоги, боржником не спростовані, тому визнаються судом безспірними та обґрунтованими.

Вимоги заявника підтверджені документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, які не сплачені боржником –ТОВ "Фелд-Інтер+"  (код ЄДРПОУ 32292819)  протягом трьох місяців після настання встановленого строку для їх сплати.

Сукупність доказів, які містяться в матеріалах даної  справи  доводять безспірність грошових вимог заявника та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений законом строк.

На виконання вимог суду представник заявника у підготовчому засіданні 20.10.2011 підтримав подану суду кандидатуру арбітражного керуючого Козловської Діани Валеріївни (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 499159 від 02.02.2010, ідентифікаційний номер фізичної особи –платника податків та інших обов’язкових платежів 2703100289) для призначення її розпорядником майна –ТОВ "Фелд-Інтер+"  (код ЄДРПОУ 32292819).

Частиною 1 статті 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що якщо при прийнятті заяви про порушення провадження справи про банкрутство призначити розпорядника майна неможливо, розпорядник майна призначається на підготовчому засіданні.

Розглянувши клопотання про призначення розпорядника майна суд з”ясував, що арбітражний керуючий Козловська Д.В. відповідає вимогам ст.3-1 Закону про банкрутство, а тому  може бути призначений розпорядником майна боржника.

Оскільки заявник вправі звернутися із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, якщо останній ухиляється чи неспроможний задовольнити протягом трьох місяців безспірні претензійні вимоги та враховуючи вищевказане, є підстави закінчити підготовче засідання.

Керуючись ст.ст. 11, 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

           1. Визнати безспірні грошові вимоги кредитора –товариства з обмеженою відповідальністю "Паливні-ресурси"  (ідентифікаційний код 37134393), який подав заяву про порушення справи про банкрутство до ТОВ "Фелд-Інтер+"  (код ЄДРПОУ 32292819) на суму  2 241 564,59  грн.

2.   Призначити у справі № 50/271-б з метою забезпечення майнових інтересів кредиторів розпорядником майна  арбітражного керуючого Козловську Діану Валеріївну (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АБ № 116265 від 19.01.2005, ідентифікаційний номер фізичної особи –платника податків та інших обов’язкових платежів 2703100289).

Відповідно до вимог ст. 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” органи правління боржника не мають права без згоди розпорядника майна приймати рішення про:

 - реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника; - створення юридичних осіб або про участь в інших юридичних особах; - створення філій та представництв; - виплату дивідендів; - проведення боржником емісії цінних паперів; - вихід із складу учасників боржника юридичної особи, придбання в акціонерів раніше випущених акцій боржника. Призначення розпорядника майна не є підставою для припинення повноважень керівника чи органу управління боржника.

3. Зобов’язати заявника виконати вимоги ч.5 ст.11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, а саме: з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь  у санації боржника, за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційних друкованих органів  оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника та надати суду докази подання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення має містити: повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити; найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

4. З метою виявлення всіх  інших можливих кредиторів зобов”язати  арбітражного керуючого Козловську Д.В. направити запити до державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне  страхування та інші види загальнообов”язкового державного страхування, податків і зборів (обов”язкових платежів).

5. Зобов’язати розпорядника майна - арбітражного керуючого Козловську Д.В. не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника, у якому повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені). Внести в реєстр окремо відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

6. Призначити попереднє засідання суду на 19.01.2012 о 12:00 год. (не пізніше 3-х місяців від дати проведення підготовчого засідання), яке відбудеться за адресою : вул.Б.Хмельницького, 44 В, м. Київ, зал. № 43.

7. Призначити перші загальні збори кредиторів, які повинні відбутися не пізніше 30.01.2012 (не пізніше 3-х місяців і 10 днів від дати проведення підготовчого засідання).

8. Копію ухвали направити заявнику, боржнику, розпоряднику майна, державному органу з питань банкрутства та державному реєстратору Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

9. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

 

 

Суддя                                                                                                           Головатюк Л.Д.