flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа № 46/162-б

27 жовтня 2011, 18:05

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м. Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

 

 30.09.11

Справа № 46/162-б.

 

Суддя Омельченко Л.В., розглянувши матеріали за заявою

 Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ"

до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Будкомплекс"  (ідентифікаційний код 31090508) 

про порушення провадження у справі про банкрутство визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Керуючись ст.ст. 1, 3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

 

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Розгляд справи призначити 24.10.10 о 10:20 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал №  35 .

3. Викликати для участі у засіданні представників заявника та боржника.

4. Зобов'язати заявника подати суду всі оригінали доданих до заяви документів або письмові пояснення з зазначенням поважних причин їх відсутності, оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії правоустановчих документів, витяг та довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо боржника, кредитний договір, за яким відбулося прострочення боржника, докази перерахування боржникові кредитних коштів, розрахунок ціни позову у справі Господарського суду міста Києва № 33/532, пояснення щодо наявності угод про забезпечення виконання боржником зобов'язань за кредитним договором, договір з арбітражним керуючим на виконання функцій розпорядника майна, докази внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до  ч. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", довіреність представника в матеріали справи.

5. Зобов'язати боржника надати суду оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) документів, на підставі яких діє боржник (установчий договір, статут, положення), свідоцтво про державну реєстрацію, витяг з Єдиного державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на день порушення провадження у справі про банкрутство; відзив на заяву про порушення справи про банкрутство з документальним обґрунтуванням заперечень з врахуванням вимог ч. 3 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; список банків, що здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника та їх місцезнаходження; відомості про місцезнаходження коштів на рахунках в банках і інших фінансово-кредитних установах; довідку про загальну суму заборгованості перед кредиторами, у тому числі по заробітній платі працівникам; відомості про наявне майно; документи, що підтверджують фінансовий та майновий стан (останній звіт по балансу з розшифровкою суми по статті "Основні засоби", відомості останньої інвентаризації); акт останньої податкової перевірки; список кредиторів і дебіторів.

6. Зобов'язати державну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника  у семиденний термін поінформувати господарський суд про підприємницьку діяльність боржника, зокрема, щодо останньої дати подання боржником документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, а також відомості щодо зміни адреси боржника; надати відомості про відкриття та закриття боржником рахунків у банківських установах; відомості щодо наявності/відсутності у боржника заборгованості по податкам, зборам та обов'язковим платежам. У випадках припинення підприємницької діяльності, зазначити про це в інформації, що подається. Також, повідомити суд про наявність інформації щодо підтвердження знаходження керівних органів боржника за адресою реєстрації, зокрема зазначити чи здійснювались посадовими особами податкового органу заходи щодо пошуку боржника та чи призвели ці заходи до відповідних результатів. В разі наявності зазначеної інформації надати суду підтверджуючі документи, зокрема акти, складені співробітниками податкового органу, тощо, також надати відомості (з доданням відповідних доказів, щодо повідомлення Державного реєстратора у встановленому законом порядку про відсутність керівних органів боржника за адресою реєстрації; надати суду копії установчих та реєстраційних документів боржника, наявних в податкових органах, та копії останніх податкових декларацій, поданих боржником до податкових органів.

7. Зобов’язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", про внесення запису повідомити суд у десятиденний термін з моменту винесення судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

Також, зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника надати суду інформацію щодо наявності в Єдиному державному реєстрі відомостей про знаходження  (незнаходження ) керівних органів боржника за адресою реєстрації. В разі наявності інформації про відсутність керівних органів боржника за адресою реєстрації внести відповідні відомості до Єдиного  державного реєстру та надати суду витяг з Єдиного державного реєстру  на підтвердження вчинення зазначених дій.

Крім того, надати суду копії установчих документів боржника, відомості щодо внесення змін до установчих документів та проведення державним реєстратором відповідних реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі.

8. Уповноважити заявника на одержання відповідних відомостей від Державного реєстратора на підставі ухвали про порушення провадження у справі для надання у судовому засіданні.

9. Зобов'язати Головне управління статистики у м. Києві надати суду відомості про подання боржником звітності на повідомити суд про дату подання останньої звітності.

10. З моменту порушення провадження у справі ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, який діє на весь час провадження справи про банкрутство.

11. Копію ухвали направити, заявнику, боржнику, установі банку боржника, Головному управлінню статистики у м. Києві, державному органу з питань банкрутства, Державній податковій адміністрації у місті Києві, а також прокуратурі, державній виконавчій службі, державному реєстратору та податковому органу за місцем знаходження боржника.

 

Суддя                                                                                   Л.В. Омельченко