flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приміщення за адресою вул. Банкова, 2 у Печерському районі м. Києва залишиться у власності Національної спілки письменників України

26 грудня 2013, 14:07

            11 грудня 2013 року Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову Товариства з обмеженою відповідальністю «Банкова 2», в якому позивач просив припинити право власності Національної спілки письменників України на приміщення загальною площею 390,60 кв.м. за адресою вул. Банкова, 2 у Печерському районі м. Києва та визнати за ним право власності на ½ частину приміщення.

         Крім того, даним рішенням суд задовольнив зустрічний позов НСПУ та зобов’язав ТОВ «Банкова 2» звільнити земельну ділянку, привести її у придатний для використання стан шляхом знесення самовільно збудованих приміщень, а саме: прибудови та влаштованого літнього майданчику для розташування кафе на 50 місць та передати її НСПУ.

При постановленні такого рішення, суд керувався тим, що проведення інвестором реконструкції об’єкта інвестування без погодження з замовником не є підставою для набуття ним права власності чи користування майном.