flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув територіальній громаді міста 87 га земель вартістю понад 181 млн грн.

11 серпня 2017, 12:56

Відповідне рішення прийняв Господарський суд Києва Господарський суд Києва прийняв рішення про повернення територіальній громаді столиці майже 87 га земель вартістю понад 181 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України. "На території м. Києва було впроваджено та реалізовано схему незаконного привласнення землі, розташованої в Голосіївському районі столиці. З цією метою створювалися житлово-будівельні кооперативи, зокрема обслуговуючі кооперативи житлового кооперативу (ОКЖК) "Текстильник", які в силу закону мали право безоплатно отримати у власність земельні ділянки для будівництва житла та забезпечення ним членів кооперативу", - сказано у повідомленні.

Разом з тим установлено, що згаданий кооператив створено з порушенням вимог законодавства, оскільки його засновники не потребували поліпшення житлових умов та не планували їх покращувати за рахунок будівництва будинку.

"Незважаючи на вказані вимоги законодавства, Київською міською радою безоплатно надано у власність цього кооперативу нібито з метою забезпечення житлом 4 осіб, які були його засновниками, земельні ділянки загальною площею майже 87 га вартістю понад 181 млн гривень", - повідомляють у ГПУ.

Зважаючи на це, Господарський суд Києва 7 серпня 2017 року прийняв рішення, яким задовольнив позов Генеральної прокуратури України до Київської міської ради, ОКЖК "Текстильник" та інших про визнання недійсними рішень, державних актів і свідоцтв, відсутності права комерційних структур на вказані земділянки.