flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва зобов’язав «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) повернути до Державного бюджету 27 млн. грн.

17 червня 2015, 09:19

               Господарський суд міста Києва зобов’язав «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) повернути до Державного бюджету 27 млн. грн.

        Заступник прокурора м. Києва в особі Державної авіаційної служби України звернувся до господарського суду міста Києва з позовом до Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» про стягнення 26  863  327, 89 грн. боргу зі сплати державного збору за надані послуги з перевезення пасажирів і вантажів повітряним транспортом.

        Так, у своєму зверненні позивач вказував на те, що в порушення вимог чинного законодавства про сплату зборів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях, відповідач, отримавши грошові кошти за перевезення пасажирів та вантажів у вартість яких включено збір за кожного пасажира та за кожну тонну вантажу, не перерахував зазначені кошти до вищенаведеного Фонду, а продовжував використовувати їх на власні потреби.

        Судом встановлено обґрунтованість позовних вимог, стягнуто на користь Державної авіаційної служби України  26  863  327 грн. 89 коп. державного збору за послуги з перевезення пасажирів та вантажів повітряним транспортом та 73 080 грн. судового збору на користь Державного бюджету України.