flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду зустрілися з міжнародним експертом Сімоном Гінзбургом

24 листопада 2017, 14:29

22 листопада 2017 року у господарському суді міста Києва відбулася робоча зустріч суддів господарського суду міста Києва із вітчизняними фахівцями та експертом Міжнародного валютного фонду Сімоном Гінзбургом.

Господарський суд міста Києва представили заступник голови суду Босий В.П. та судді: Дупляк О.М., Щербаков С.О., Ярмак О.М., від ГО "Центру розвитку права" були присутні національні експерти у сфері правосуддя в міжнародних проектах з надання технічної допомоги - В’ячеслав Панасюк та  Роман Савчук.

Метою заходу стало обговорення проблемних питань щодо застосування законодавства про виконавче провадження, практичних проблем та рекомендацій щодо звернення стягнення на складні активи, судової практики щодо оскарження дій виконавця, а також судовий контроль за виконанням судових рішень.

Виконання судових рішень є невід’ємною частиною забезпечення права на справедливий суд. Без забезпечення належного й ефективного виконання судового рішення не можливо в повній мірі забезпечити основне завдання господарського судочинства – належного правового захисту учасників судового процесу. За статистичними показниками сьогодні виконанню підлягають лиш 8% судових рішень, що підриває довіру до судової системи.

Під час зустрічі Вадим Босий звернув увагу на оптимізацію господарського процесу, шляхом налагодження механізму роботи державної виконавчої служби. Окрім того, присутні висловили позитивні очікування від виконання судових рішень через запровадження інституту приватного виконавця.

Сімон Гінзбург наголосив, що наразі питання виконання судових рішень є надзвичайно актуальним для України про обов’язковість судових рішень зазначав і Європейський суд з прав людини.

Присутні акцентували увагу на сприятливий вплив щодо змін у новому процесуальному кодексі, запровадження реєстру боржників, який спрощує та удосконалює роботу державних виконавців під час виконання рішень.

Підсумовуючи, учасники заходу відзначили про важливість та ефективність проведення заходів подібного  формату.