flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У приміщенні суду Національною школою суддів України проведено навчальний семінар

21 листопада 2017, 09:26

16 та 17 листопада 2017 року у Господарському суді міста Києва Національною школою суддів України був проведений навчальний семінар для керівників і заступників керівників структурних підрозділів окружних адміністративних та господарських судів міста Києва та Київської області, на тему: “Менеджмент у судах”.

Від Національної школи суддів України з вітальним словом виступив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Лисак Віктор Дмитрович.

Доповідачем семінару була суддя Авдіївського міського суду Донецької області Панченко Олена Олександрівна, яка поділилася досвідом судового управління та адміністрування, здобутого у Michigan State University Judicial Administration Program.

Метою заходу було обговорення питань щодо ефективного управління, ролі та функції керівника під час робочого процесу. Детально розглядався аналіз посад та роль керівника при виборі та прийомі працівника на роботу, в подальшому орієнтація та адаптація новопризначеного працівника.

Роз’яснена практика  надання  якісних  судових  послуг, а саме: вміння  спілкуватись  з  відвідувачами  суду,  вирішувати  напружені  та  конфліктні  ситуації,  зниження  рівня  агресії,  уникнення  нерівного  чи  вибіркового  ставлення  до  окремих  громадян  чи  груп  громадян,  особливості  спілкування  з  представниками ЗМІ,  людьми  з  обмеженими  можливостями.

Проведений детальний аналіз професійної  етики  працівників та правил  етичної  поведінки  державних  службовців.  

Керівники акцентували на перевазі стажування під час прийому на роботу для кандидатів на посаду державної та патронатної служб та висловили свої думки щодо недоліків його скасування.

Особливу увагу приділено комфорту перебування відвідувачів у приміщенні суду, зовнішньому вигляду працівників, об’єднанню колективу та командній роботі. Також розглянуті основні процеси тайм-менеджменту та методика SMART.

Підсумовуючи, учасники заходу відзначили про важливість та ефективність проведення заходів подібного формату.