flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Марченко Оксана виступила на IV Міжнародному форумі з інтелектуальної власності

08 червня 2017, 14:24

7 червня 2017 року в Києві відбувся IV Міжнародний форум з інтелектуальної власності організований за ініціативою видання «Юридична практика». У заході взяли участь представники органів державної влади, фахівці сфери інтелектуальної власності та судді, зокрема, Марченко Оксана Володимирівна, Гумега Оксана Валеріївна та Картавцева Юлія Валеріївна.

Форум розпочався із панельної дискусії на тему «інтелектуальне» судочинство. Учасники обговорили питання щодо порядку формування та структури Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності, підготовки суддів, які розглядають відповідні спори, вплив інституційних змін на рівень захисту прав інтелектуальної власності, а також торкнулися питань законодавчого забезпечення реформ у сфері інтелектуального власності.

Подальша програма Форуму була проведена у вигляді трьох паралельних секцій, присвячених питанням авторського права та суміжних прав, патентному праву, знакам для товарів і послуг та географічним позначенням.

Так, під час секції «Знаки для товарів і послуг та географічні зазначення» із ґрунтовною доповіддю на тему «Про деякі питання практики розгляду господарськими судами справ зі спорів, пов’язаних із захистом прав на торговельні марки» виступила суддя Марченко Оксана Володимирівна.

Підсумовуючи, учасники зазначили, що проведення заходів у такому форматі дозволяє не тільки обговорити найактуальніші питання розвитку сфери інтелектуальної власності, а й обмінятися позитивним досвідом.