flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не знайшов підстав для скасування постанови Інспекції архітектурно-будівельного контролю у місті Києві про накладення штрафу у розмірі 1 032 300,00 грн. за порушення у сфері містобудівної діяльності.

14 лютого 2014, 12:57
 
27.01.2014р. рішенням господарського суду міста Києва було відмовлено у задоволенні позову Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдінг" про скасування постанови Інспекції архітектурно-будівельного контролю у місті Києві про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудування у розмірі 1 032 300,00 грн.
Як вбачається з даного рішення, постанова Інспекції була винесена за наслідками позапланової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.
За результатами проведеної перевірки було встановлено, що позивачем у приміщенні торгового комплексу ТРЦ "Караван" за адресою вул. Лугова, 12, в Оболонському районі м.Києва влаштовано віконні прорізи в прибудові торговельно-офісного будинку, влаштовано дверні прорізи та побудовано сходові клітини у торговельно-розважальному комплексі (блок кінотеатрів), змінено функціональне призначення приміщення, шляхом влаштування салону краси на місці санвузла без прийняття в експлуатацію реконструйованого об’єкту, як це передбачено вимогами чинного містобудівного законодавства.