flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням суду повернуто в державну власність "Музей історії повітроплавання і авіації імені Сікорського"

21 грудня 2015, 14:06

        До господарського суду міста Києва з позовними вимогами звернувся ТВО військового прокурора Київського гарнізону в інтересах держави в особі Державного підприємства «Готель Козацький» Міністерства оборони України до Міжнародного благодійного фонду «Музей історії повітроплавання і авіації імені Сікорського» про розірвання договору оренди нежитлового приміщення.

Судом встановлено, що відповідно до умов договору оренди № 62 від 21.06.2000 року Державне підприємство «Готель «Козацький» Міністерства Оборони України передало у довгострокове користування Міжнародному благодійному фонду «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського» нежитловий трьохповерховий будинок  площею 1460 кв.м., вартістю 427 100 грн., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ярославів Вал 15 «б», з метою розміщення Міжнародного благодійного фонду «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського».

Позов обґрунтований тим, що відповідачем, як орендодавцем, не дотримані належним чином істотні умови договору оренди, а саме: не вжито жодних заходів щодо збереження та утримання в належному стані об’єкту оренди - Будинку Сікорського, який є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення, не вчинено жодних дій направлених на відведення (пришвидшення відведення) земельної ділянки та оформлення права користування нею, дій щодо відпрацювання проектно-кошторисної документації для початку проведення будівельних робіт та робіт з реконструкції об’єкту оренди, а також по  страхуванню об’єкту оренди.

        Рішенням господарського суду міста Києва у від 11.12.2015 року у справі №910/23394/15 позовні вимоги прокурора в інтересах держави в особі Державного підприємства “Готель Козацький” Міністерства оборони України задоволено у повному обсязі. Розірвано договір оренди нежитлового будинку загальною №62 від 21.06.2000 року, укладеного між Державним підприємством «Готель «Козацький» Міністерства оборони України та Міжнародним благодійним фондом «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського» та вилучено з користування нежитловий трьохповерховий будинок загальною площею 1460 кв.м., розміщений в місті Києві по вул. Ярославів Вал 15 «Б».