flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва стягнув з «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) на користь Державної авіаційної служби України 25 593 875,24 грн. державного збору за послуги з перевезення пасажирів та вантажів повітряним транспортом

24 листопада 2015, 15:03

Заступник прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Державної авіаційної служби України звернувся до господарського суду міста Києва з позовом до Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» про стягнення 25 593 875,24 грн. боргу зі сплати державного збору за надані послуги з перевезення пасажирів  і вантажів повітряним транспортом.

Судом встановлено, що відповідач є суб’єктом, який здійснює господарську діяльність з надання послуг із перевезення пасажирів та вантажів повітряним транспортом.

Позов обґрунтований тим, що в порушення вимог чинного законодавства про сплату зборів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях, відповідач, отримавши грошові кошти від пасажирів і відправників під час продажу чартерних рейсів, зі сплати зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України, не перерахував зазначені кошти до вищенаведеного Фонду, а продовжує використовувати їх на власні потреби.

Встановивши обґрунтованість позову, господарський суд міста Києва, рішенням від 10.11.2015 року у справі 910/15631/15 задовольнив у повному обсязі позовні вимоги Заступника прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Державної авіаційної служби України, стягнув з Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» на користь Державної авіаційної служби України 25 593 875,24 грн. державного збору за послуги з перевезення пасажирів та вантажів повітряним транспортом та 73 080 грн. судового збору в доход Державного бюджету України.