flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням господарського суду повернуто земельні ділянки національному комплексу «Експоцентр»

18 березня 2015, 10:26
Господарський суд міста Києва розглянув позовну заяву прокурора міста Києва в особі національного комплексу «Експоцентр» до Київської міської ради та комунального підприємства «Київтранспарксервіс».
Позовні вимоги обґрунтовані тим, що рішенням Київської міської ради було передано земельні ділянки, які знаходяться на праві постійного користування у позивача та зареєстровані за наступним, комунальному підприємству «Київтранспарксервіс» для будівництва підземного паркінгу.
Так, відповідно до розпорядження Київської міської ради підприємству передавалися наступні земельні ділянки: розміром 1,0755 га – в постійне користування та 0.2624 – в короткострокову оренду, загальна вартість яких оцінюється в 9 709 987. 92 грн.
Окрім того, судом встановлено, що спірна земельна ділянка перебуває у державній власності, таким чином право розпоряджатися об’єктами державної власності належить Київській міській державній адміністрації.
Рішенням суду визнано недійсним короткостроковий договір оренди та визнано відсутність у комунального підприємства «Київтранспарксервіс» права користування зазначеними земельними ділянками.