flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням господарського суду міста Києва залишено у користуванні Фонду державного майна України майновий комплекс, який призначений для виробництва двоокису титану та видобутку ільменітової руди.

20 лютого 2015, 16:08
Рішенням суду, у складі колегії, 11.02.2015 відмовлено у задоволенні позовних вимог акціонерного товариства «Кримський титан» до Фонду державного майна України.
Виходячи з обставин справи, встановлено, що між позивачем як орендарем та відповідачем як орендодавцем було укладено короткостроковий договір оренди цілісного майнового комплексу державного підприємства «Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат», що належить до державної власності.
Відповідно до акта оцінки та переліку орендованого майна, складених станом на 29.02.2012, вартість об’єкту оренди становить 239 902 562,00 грн., у тому числі: основні засоби та інші необоротні матеріальні активи (без капітальних інвестицій) 229 816 376,00 грн., нематеріальні активи 9928186,00 грн., капітальні інвестиції (незавершене будівництво) 158 000,00 грн. Так, позивач надіслав відповідачу примірник додаткової угоди про продовження строку дії договору оренди, проте відповідач зазначену угоду не підписав, мотивуючи свою позицію необхідністю використання майнового комплексу для державних потреб.
Суд вважає, що доводи позивача про наявність у нього переважного права на укладання договору оренди на новий строк, якому відповідає обов'язок орендодавця на укладення такого договору є помилковими, оскільки умови для реалізації позивачем свого переважного права на укладення договору оренди відповідного майна не настають за відсутності доведення обставин щодо наявності у власника наміру чи вчинення ним певних дій стосовно укладення договору оренди цього майна з певною особою.
З огляду на вищевикладене, суд відмовляє у задоволенні позовних вимог.