flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням господарського суду заборонено опублікування в ефері телеканалу «1+1» телевізійної передачі «Інспектор Фреймут».

05 лютого 2015, 15:23

Рішенням господарського суду міста Києва від 21.01.2015 було частково задоволено позовні вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Новий канал» до телерадіокомпанії «Студія «1+1» у формі товариства з обмеженою відповідальністю та іноземного підприємства «1+1 Продакшин» про порушення майнових авторських прав та стягнення компенсації.

Виходячи з обставин справи, з’ясовано, що між авторами аудіовізуальних творів та позивачем були укладені наступні договори: договір про передачу літературного твору «Типовий сценарій телепередачі «Ревізор», а також договір про надання послуг режисера-постановника при створенні телепередачі «Ревізор» і майнових авторських прав на неї. Згодом, в телевізійному ефірі телеканалу «1+1» здійснена трансляція передачі «Інспектор Фреймут». За твердженням позивача, оприлюднені телепередачі були створені шляхом переробки літературного та аудіовізуального творів, проте відповідач заперечував даний факт. На виконання ухвали суду проведена експертиза об’єктів інтелектуальної власності, за результатами якої встановлено, що передача «Інспектор Фреймут» створена із використанням характерних та охоронюваних авторським правом елементів телепередачі «Ревізор» шляхом переробки.

Суд заборонив опублікування в ефері телеканалу «1+1» телевізійну передачу «Інспектор Фреймут».