flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням господарського суду накладено штрафні санкції на іноземне підприємство «АІС-Столиця» у розмірі понад 5 мільйонів гривень.

26 січня 2015, 10:23
Рішенням господарського суду від 19.01.2015 задоволено частково позовні вимоги Міністерства охорони здоров’я до іноземного підприємства «АІС-Столиця» про стягнення штрафу у розмірі 5   983   575, 00 грн у зв’язку з неналежним виконанням умов договору про закупівлю товарів за державні кошти.
         Відповідно до умов договору між сторонами був укладений договір поставки, за яким відповідач, як постачальник зобов’язувався поставити 102  автомобіля  швидкої медичної допомоги для транспортування пацієнтів уповноваженому підприємству замовника - державному українському об'єднанню «Політехмед», з метою їх подальшої поставки до закладів охорони здоров'я. На виконання умов договору про закупівлю товару за державні кошти, позивачем було перераховано на рахунок відповідача грошові кошти. Іноземне підприємства «АІС-Столиця» поставило товар із простроченням понад 30 днів, що є істотним порушенням умов договору. Свою провину відповідач заперечував, посилаючись на те, що затримка товару здійснена з вини постачальника - товариства з обмеженою відповідальністю «Грюнбау Борд України».  
 
         Суд вирішив стягнути з іноземного підприємства «АІС-Столиця» штраф та пеню у розмірі 5 935 125,00 грн за неналежне виконання умов договору, а також судовий збір у розмірі 72   488, 26 грн.